Datum: 06-06-2023 - 10:55

07
aug
'22
Nog meer schorsingen, soap bij Bruisend Noordwijk nog lang niet klaar.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Nog meer schorsingen, soap bij Bruisend Noordwijk nog lang niet klaar.

Vanmorgen ontving de redactie van BON een persbericht van de heer Jeroen Arbouw dat bestuurslid Cathérine Vergouw van Bruisend Noordwijk is geschorst op basis van toegekomen stukken waaruit het ernstige vermoeden is gerezen dat mevrouw Vergouw mogelijk informatie heeft gelekt aan derden, waaronder leden van Bruisend Noordwijk,…

afkomstig uit het bedrijfsprocessen-systeem van de Gemeente Noordwijk, waartoe zij geen toegang heeft, middels tussenkomst van de Griffier.

Er zal volgens het persbericht ook een integriteitsklacht worden ingediend bij de Gemeente Noordwijk om het mogelijk handelen van de Griffier te laten onderzoeken. 

Dit is een forse aantijging die navraag nodig had bij de betrokken personen. Mevrouw Cathérine Vergouw laat in een reactie weten dat ze op de hoogte is van het persbericht die vandaag verzonden is. Ze herkent zich niet in de aantijgingen en wil er verder inhoudelijk niet op reageren. Ze ziet vol vertrouwen de ledenvergadering van 23 augustus tegemoet.

Ondertussen is niet meer geheel duidelijk wie er nog in het bestuur zit, en welke bestuursleden de schorsing van mevrouw Vergouw onderschrijven omdat dit niet kenbaar wordt gemaakt door de heer Arbouw, omdat dit volgens hem niet openbaar mag worden gemaakt. De heer de Moor laat weten dat een aantal bestuursleden zich gedistancieerd hebben van alle ontwikkelingen binnen het bestuur.

Jaap de Moor geeft aan dat de acties van de heer Arbouw niet mogelijk zijn omdat hij geen bestuurslid is, hij is nooit benoemd door de ledenvergadering. De heer Arbouw geeft aan dat hij wel degelijk bestuurslid is, omdat dit zo gemeld staat bij de KVK. Een eerdere poging van de heer de Moor om twee bestuursleden, waaronder Arbouw, uit te schrijven bij de KVK is door de KVK na bezwaar van de betrokken personen terug gedraaid.

De heer Arbouw heeft toestemming gekregen om tijdens de ledenvergadering op 23 augustus zijn zienswijze naar voren te brengen over de ontzettingsbeslissing die de heer de Moor aan hem heeft gezonden. Die kan dan door de vergadering wel of niet bekrachtigd worden.

Bestuursleden kunnen feitelijk alleen geschorst worden door de algemene ledenvergadering maar ondertussen hebben de heren elkaar en een ander bestuurslid geschorst en is de soap compleet.

Lees ook:

Jaap de Moor geschorst als bestuurslid Bruisend Noordwijk

Persverklaring Jaap de Moor: ‘Ondermijning van een gekozen raadslid?’

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.