Datum: 01-12-2022 - 13:28
05
aug
'22
Ben je van plan je keukenlades te verven? Zo begin je!
Geschreven door Advertorial
Foto's Redactie BON

Ben je van plan je keukenlades te verven? Zo begin je!

Veel huiseigenaren hebben fantasieën over het volledig renoveren van hun keuken, maar voldoende geld uittrekken voor een project van deze omvang kan een uitdaging zijn. Gelukkig is het uitvoeren van een keuken make-over met minder moeite en zonder honderden euro's uit te geven absoluut mogelijk….

Het verven van de lades in je keuken is een uitstekende methode om de ruimte een moderner uiterlijk en gevoel te geven. Een keukenverbouwing kan ook een perfecte strategie zijn om kosten te besparen en tijd te besparen. Als je dit stap-voor-stap advies volgt, wordt het schilderen van de keukenlades een eenvoudige klus.

Stap 1: Begrijp het schilderwerk voordat je aan de slag gaat
Het soort keukenlades dat geschilderd kan worden is een belangrijke overweging. Lades van plastic laminaat zijn uitdagender om te schilderen dan lades van metaal, hout, of hout-laminaat. Meestal vereist plastic laminaat gespecialiseerde methoden en verf om succesvol te zijn.

Om er zeker van te zijn dat de verf goed op het materiaal zal hechten, test je een klein proefstukje op een onopvallend deel van de laden. Als je moeite hebt om de juiste kleur voor je lades te bepalen, is het een goed idee om naar een deskundige verfhandelaar te gaan en om advies te vragen.

Stap 2: Verwijder de deuren en het beslag
Om te beginnen met het schilderen van keukenlades, is het nodig eerst de lades en onderdelen zoals de ladegeleider te verwijderen. Het is ook een goed idee om eventueel beslag van de lade te verwijderen. De schroeven en het beslag kun je het beste in doorzichtige zakjes bewaren. Als het tijd is om de lades weer op te bouwen, is het gemakkelijk ze terug te vinden.

Nummer dan, bij het verwijderen van de functies, elke deur en wijs de juiste plaats aan. De scharnieren zullen niet goed op elkaar aansluiten als je ze door elkaar haalt.

Stap 3: Maak de oppervlakken schoon
Spatten, olie, hitte, en stoom zijn allemaal regelmatige verschijnselen in de keuken. Daarom is het van cruciaal belang de deuren en laden goed schoon te maken voor je gaat schilderen of schuren.

Schrob vlekken met een tandenborstel, een oplossing van water, azijn en zout, en spoel dan grondig na. Om waterschade te voorkomen, dompel je de laden niet helemaal onder. Laat de deuren helemaal drogen voordat je ze opnieuw schildert of polijst.

Stap 4: Schuur de oppervlakken
Na een matige schuurbeurt zullen de deuren hun verf beter vasthouden. Gebruik een houtschuurpad om afronding van randen in sommige gevallen te voorkomen. Bij het vijlen van de laden is het niet nodig alle huidige kleuren te verwijderen. In plaats van het oppervlak glad te maken, is het beter het op te schuren zodat de nieuwe verf er goed aan kan hechten.

Als de verf afbladdert, kan dat erop wijzen dat de afwerking zich niet goed aan het hout hechtte. In de meeste gevallen komt dat doordat de olie of het vocht door de verf heen of in het hout is gedrongen.

Stap 5: Aanbrengen van grondverf-verzegeling
Primer-sealer moet in deze fase gelijkmatig aangebracht worden. Alle oppervlakken moeten gelijkmatig gegrond worden om een goed hechtende bovenlaag te krijgen. Verven op waterbasis of halfglanzende verven kunnen met een gerust hart over een primer-verzegelaar gebruikt worden. In het verleden was hoogglanzende verf, vanwege de vlek- en waterbestendigheid, een favoriete keuze.

Stap 6: Breng de verf aan
Volgens onze aanbevelingen moet de verf aangebracht worden met een kleine schuimhulzenroller voor vlakke oppervlakken en met een schuin of plat penseel voor randen en fijne details. Schilder de openingen en binnenranden eerst terwijl je verf aanbrengt. Schilder de zijkanten en de voorkant van het frame van de buitenlade opnieuw. Zoals je merkt, is het verven van je keukenlades een hele andere opgave dan schilderijen schilderen of aan de slag als kunstschilder.

Zorg ervoor dat je een dunne laag verf over het hele oppervlak aanbrengt. Dunne lagen zijn gemakkelijker te verwerken en drogen sneller dan dikkere. Laat minstens drie uur tussen de verflagen om volledig te drogen. Lichtjes schuren van de oppervlakken ter voorbereiding op de volgende huid is een goed idee vóór elke laag.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.