Datum: 27-01-2023 - 21:17
29
aug
'22
Survivor kinderkanker organiseert benefietconcert voor Kika.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Survivor kinderkanker organiseert benefietconcert voor Kika.

Op zaterdag 10 september om 20:00 uur vindt het benefietconcert “Nicky and Friends” plaats in het Teylingen College Leeuwenhorst. Nicky, nu 36 jaar, kreeg als kind tweemaal de diagnose kanker. Tijdens zijn jeugd onderging hij diverse reeksen heftige behandelingen om beter te worden. Met dit concert wil hij iets terugdoen en bijdragen aan de ontwikkeling van de behandeling van kinderkanker….

De gehele opbrengst van de avond gaat dan ook naar Stichting Kinderen Kankervrij (Kika).

Tijdens dit eenmalige benefietconcert vertelt Nicky zijn verhaal, afgewisseld met bekende en minder bekende nummers. Dit alles onder begeleiding van een live muziek gemaakt en gezongen door zijn vrienden. Nicky vertelt over het moment van de diagnose tot nu. De behandeling van kinderkanker was ruim 25 jaar geleden heel anders de huidige behandelmethoden. “Mede door de inzet van Kika hebben kinderen die nu dezelfde diagnose krijgen hogere overlevingskansen en betere behandelingen. Daarnaast is de kwaliteit van leven tijdens én na de behandeling een stuk beter.”

Nicky vertelt naast zijn ziekteperiode, ook vooral over de momenten ná de behandeling. Want dan ben je beter, en dan? “Daar is geen behandelplan voor, dan moet je ineens weer op eigen benen staan. Zonder de steun van mijn familie en vrienden had ik nooit zo ver gekomen in het leven. Hoe mooi is het dan om samen met deze familie en vrienden Nicky and Friends te maken.”

Het belooft een avond waarin Nicky met zijn vrienden het leven viert met een lach en een traan. Kaarten à 15 euro kun je verkrijgen door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast is er op de avond zelf mogelijkheid om nog extra geld te doneren. De gehele opbrengst zal ten goede gaan aan Kika.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.