Datum: 02-04-2023 - 01:23
05
sep
'22
Maestro: de laatste 3 kandidaten worden aan u voorgesteld.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Maestro: de laatste 3 kandidaten worden aan u voorgesteld.

Op 1 oktober wordt in de Muze in Noordwijk de aftrap gegeven voor Maestro 2022-2023. De kaarten voor dit eerste concert zijn vanaf 12 september gratis af te halen bij Vink Multimedia en VVV Noordwijkerhout in Noordwijkerhout, Boekhandel/Cultuurcafé Van der Meer in Noordwijk-Binnen, de VVV aan de Hoofdstraat in, Noordwijk-Zee en bij Bakkerij Van Eeden in De Zilk….

De kaarten voor de 2e ronde, op 19 november en voor de finale, op 14 januari, kunnen later dit jaar worden gehaald. De organiserende Muziekvereniging de Harpe Davids uit Noordwijkerhout stelt deze week de laatste 3 kandidaten aan u voor. De foto’s bij dit artikel zijn van Lilian Fotografie.

Stephan Stokkermans kwam in 1967 in Tilburg ter wereld. Na de voltooiing van zijn studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht verhuisde hij naar Noordwijk. Daar woont hij inmiddels alweer  27 jaar, samen met zijn vrouw. Daar hebben zij hun dochters zien opgroeien. Zij hebben ondertussen hun eigen weg gevonden in Noordwijk en omstreken. Stephan is werkzaam voor Grand Hotel Huis ter Duin, als Managing Director. In zijn vrije tijd bokst hij. Daarnaast loopt hij graag en geregeld en hard door de Noordwijkse duinen. Ook geniet hij op z’n tijd van een mooi glas wijn en een sigaar. Vrienden en familie in zijn omgeving weten dat hij geen uitdaging uit de weg gaat. Toen hij werd gevraagd om mee te doen aan Maestro twijfelde hij geen moment. Het belooft een mooi avontuur te worden met een geduchte concurrentie.  

Willy Heemskerk is 54 jaar. Na 23 jaar in De Zilk te hebben gewoond is sinds 2015 Noordwijkerhout haar woonplaats. Ze heeft drie kinderen van 29, 26 en 22 jaar en werkt als wijkverpleegkundige bij Buurtzorg: het mooiste beroep dat bestaat. Ze kan er alles in kwijt: de zorg voor anderen, de omgang met collega's, het draaiend houden van een team en ook nog eens alle verpleegkundige handelingen uitvoeren. Naast haar werk is ze als vrijwilliger actief. Tot vorig jaar was ze secretaris van de VV Van Nispen. Nu coördineert ze daar de kantinediensten. Verder draait ze bardiensten bij VVSB. Ze zingt al jaren bij koor Elan, als sopraan 1. Ook daar zit ze in diverse commissies. Ze tennist regelmatig en is een paar keer per week in de sportschool te vinden. Ze is ook lid van een lokale politieke partij. Niet omdat ze ambities heeft op dit vlak. Maar door haar werk ziet ze veel ellende, armoede en eenzaamheid achter de deuren. Vanuit haar expertise hoopt ze een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van hun leefsituatie. Meedoen aan Maestro ziet ze als een eer: zomaar opeens ben je een bekende BN’er! Nu wordt het toch wel spannend: je staat letterlijk op een voetstuk. Zelf is ze liever achter de schermen actief. Nu het zover is gaat ze er 100% voor om zover mogelijk te komen. Ze zal proberen zich technisch goed te kwijten van haar taak, overgoten met een eigen sausje. Wat dat is, houdt ze nog even geheim.... Ze heeft er in ieder geval zin in. Het is een leuke, positieve groep mensen. Op naar drie mooie avonden!

De laatste kandidaat die we aan u voorstellen is Jaap Meiland. Hij is een echte Noordwijkerhouter en wil er ook nooit meer vandaan. Hij is 57 jaar, getrouwd en gelukkige vader van een dochter en zoon. Zijn werk is zijn hobby: hij heeft een bloemenkwekerij. Daarnaast vind hij het heel leuk om veilingmeester te zijn voor veel verenigingen en kerken in de streek. Waarom hij meedoet aan Maestro? Hij werd gevraagd door de voorzitter van de Harp, Bas van der Tang. Die wist het allemaal zo mooi te brengen dat Jaap geen nee kon zeggen. Eerlijk is eerlijk, van de kennismakingsavond werd hij gelijk enthousiast. Hij is bang dat hij tussen de andere kandidaten weinig kans maakt. Hij heeft niets muzikaals en iedereen stond er raar naar te kijken dat hij het dirigentenstokje in z’n linkerhand hield. Toch gaat hij zijn uiterste best doen om ver te komen in dit mooie Noordwijkse evenement.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.