Datum: 01-12-2022 - 14:03
13
sep
'22
Workshop hersenfitness in de bibliotheek van Noordwijk op Wereld Alzheimer Dag.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Workshop hersenfitness in de bibliotheek van Noordwijk op Wereld Alzheimer Dag.

Op Wereld Alzheimer Dag organiseert de Bibliotheek Bollenstreek in samenwerking met Welzijn Noordwijk een workshop. Met Gera de Leeuw, auteur van het boek Alzheimer in Beweging, wordt gewerkt aan hersenfitness. Goed voor vertraging van het dementieproces, voor langdurige covidklachten (brainfog) en niet aangeboren hersenletsel….

De Stichting Alzheimer in Beweging/Beweegjebrein stimuleert mensen om beter en doeltreffender te bewegen. Niet alleen door wandelen of sportschool, want dat kan ook in de eigen vertrouwde huiskamer, in verzorgingshuizen of bij de dagopvang.

Door een gebrek aan beweging zie je in verzorgingshuizen de mensen na opname hollend achteruitgaan. Dat kan worden voorkomen. Alzheimer in Beweging biedt een uitgekiend programma met cognitieve fitness, Braingym en laagdrempelige behendigheidsoefeningen die zelfs uitgevoerd kunnen worden vanuit de stoel. Een van de voordelen van meer bewegen is de kans op langer zelfstandig blijven op je oude dag.

Alzheimer in Beweging is een programma met een lach om je eigen gestuntel, met succesmomenten en blijvende veranderingen aan je brein. Wie wil dat nu niet?

Het boek Alzheimer in Beweging is inmiddels aan de derde druk toe. De oefeningen zijn niet alleen geschikt voor alzheimerpatienten, ook mensen met een niet aangeboren hersenletsel of met langdurige klachten na covid of hersenschudding hebben hier baat bij. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht en kan aan de balie van de bibliotheek in Noordwijk of via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Praktische informatie

Workshop | Alzheimer in beweging

Datum: 21 september

Tijd: 11.00-14.00 uur

Locatie: Bibliotheek Noordwijk

Deelname: gratis

Aanmelden: verplicht via www.bibliotheekbollenstreek.nl of bij de balie bibliotheek Noordwijk

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.