Datum: 21-03-2023 - 14:51
12
sep
'22
Maestro: coachende dirigenten, juryleden en presentatoren.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Maestro: coachende dirigenten, juryleden en presentatoren.

Op 1 oktober wordt in de Muze in Noordwijk de aftrap gegeven voor Maestro 2022-2023. De  kaarten voor dit eerste concert zijn vanaf 12 september gratis af te halen bij Vink Multimedia en VVV Noordwijkerhout in Noordwijkerhout, Boekhandel/Cultuurcafé Van der Meer in Noordwijk-Binnen, de VVV aan de Hoofdstraat in, Noordwijk-Zee en bij Bakkerij Van Eeden in De Zilk. We stellen deze week de coachende dirigenten…

de juryleden en de presentatoren aan u voor. De foto’s bij dit artikel zijn van Lilian Fotografie.

De twee dirigenten die de Maestro’s hebben ingewijd in de schone kunst van het dirigeren, zijn Sjaak Verloop en Paul Martens. Sjaak is sinds vorig jaar oktober de dirigent van Harpe Davids. Hij woont in Valkenburg, is leerkracht  basisonderwijs en geeft muziekles bij diverse harmonie-, fanfare- en symfonieorkesten. Hij heeft bij veel harmonieorkesten in de Duin- en Bollenstreek gedirigeerd en is naast de Harp dirigent bij harmonieorkest La Bona Futura in Poortugaal.

Paul, woonachtig in Noordwijkerhout, was ook coach van de kandidaten bij de eerste editie van Maestro Noordwijk(-erhout). Hij heeft als dirigent zijn sporen verdiend bij diverse orkesten. Momenteel is hij dirigent van harmonie St. Cecilia te Voorhout en oprichter en muzikaal (meespelend) leider van koperensemble BRASSO in Voorhout.

Een driehoofdige jury gaat de uiteindelijke winnaar aanwijzen. Juryleden zijn Ria Vink, Herma van Piekeren en Hendrik Jan Lindhout. Ria was destijds de eerste glorieuze Maestro. Zij zit in de Gemeenteraad namens het CDA en runt met haar man Richard Vink Multimedia in Noordwijkerhout. Herma van Piekeren kennen we vanwege haar fantastische muziekproducties, haar artistiek leiderschap bij Kunstklank, haar betrokkenheid bij Kleynkoor Noordwijk en haar inbreng bij Stichting Muziek in Jeroen en zoveel andere culturele activiteiten. Hendrik Jan was tot voorjaar 2021 dirigent van de Harpe Davids en coachte net als Paul de kandidaten van de eerste wedstrijd. Opgeleid als trompettist en orkestdirigent speelde hij onder andere jaren trompet in het ASKO Schőnberg Ensemble en in Holland Symfonia. Momenteel schrijft hij muziekmethodes voor leerkrachten, componeert en arrangeert hij en is hij dirigent van Klarinettenensemble Lignum uit Leiden.

De presentatie van de drie Maestroconcerten is net als bij de eerste ronde in de vertrouwde handen van rascommunicators Ard Zandbergen, hoofdredacteur van Omroep BO, en Sjaak van den Berg, actief in Carnavalsvereniging De Kaninefaaten en voormalig wethouder in Noordwijk.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.