Datum: 27-01-2023 - 22:46
14
sep
'22
Druk bezochte rijvaardigheidscursus voor 50+ automobilisten.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Druk bezochte rijvaardigheidscursus voor 50+ automobilisten.

Dinsdag 13 september organiseerde afd. Veilig Verkeer Noordwijk en Teylingen (VVN) een rijvaardigheidscursus voor automobilisten van 50 jaar en ouder. De cursus werd met een sessie in de morgen en een sessie in de middag gegeven in de Duinpan van De Zilk. De cursus bestaat uit een rit met een rijinstructeur, een theoretisch gedeelte en workshops om inzicht te krijgen in de eigen rijvaardigheid. De rijvaardigheidsrit...

is bedoeld om automobilisten van 50 jaar en ouder inzicht te geven in hun verkeersgedrag en er wordt ingegaan op (nieuwe) verkeersregels. Ook wordt er vrijblijvend advies gegeven.

In een ontspannen sfeer gaan de rijinstructeurs met de cursisten ongeveer een halfuur rijden in hun eigen auto. Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om een examen of test. Het rijbewijs kan niet worden ingenomen. 

Burgemeester Wendy Verkleij was in de middag ook aanwezig en zij sprak de cursisten toe en wenste ze veel succes met de rijvaardigheidscursus. Ook de burgemeester reed met haar auto een rondje door De Zilk en natuurlijk met een instructeur naast haar. Na afloop was hij erg tevreden over de rijstijl van onze burgemeester.

Rond de 75 automobilisten (verdeeld over een sessie in de ochtend en in de middag) uit de verschillende dorpen namen deel aan de cursus.

De cursisten bezochten een aantal workshops in de Duinpan, waarin Paul Terpstra van Terpstra Brillen en Lenzen het gezichtsvermogen onder ogen nam.

Ook werd het gehoor en reactievermogen getest, alle drie de bewegingsactiviteiten die relevant zijn voor het verkeer stonden allemaal centraal.

Foto's BONWH.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.