Datum: 28-09-2022 - 08:30
19
sep
'22
Doek valt voor Mozaiek Operette, vereniging geeft laatste voorstellingen.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Doek valt voor Mozaiek Operette, vereniging geeft laatste voorstellingen.

Na ruim een halve eeuw een begrip te zijn geweest in Noordwijk en de regio neemt de Noordwijkse Operettevereniging “Mozaiek” in het tweede weekend van oktober afscheid van haar publiek met de operette “Maske in Blau” van Fred Raymond in Theater De Muze….

De productie stond al gepland voor 2020 en moest vanwege corona een paar maal uitgesteld worden. “De weerslag hiervan op het ledental van de vereniging heeft het bestuur uiteindelijk bewogen om te gaan stoppen met de jaarlijkse operettevoorstellingen. Ook ligt de interesse voor operette met name bij de ouderen,  waardoor het steeds lastiger wordt om een productie zowel artistiek als financieel rond te krijgen”,  aldus de voorzitter Ineke Engelhard. “Maske in Blau” is een vrolijke en kleurrijke operette, die wij nog volledig kunnen uitvoeren, dus een mooie productie om afscheid te nemen van ons trouwe publiek.

De operette neemt het publiek mee naar San Remo in Italië, waar kunstschilder Armando Cellini een gemaskerde dame portretteert, Evelyne Valera uit Argentinië. Ondanks dat hij niet weet wie zijn model is, wordt hij stapelverliefd op haar. Het portret “Maske in Blau” wint een jaar later de eerste prijs op een tentoonstelling. Armando wil Evelyne natuurlijk graag terugzien en gaat naar haar op zoek met hulp van zijn vrienden Seppl, Kylian en Juliska. Het toeval wil dat Evelyne ook weer in San Remo is samen met haar gezelschapsdame Gonzala en ook zij wil graag weer in contact komen met Armando. Helaas wordt een en ander tegengewerkt door de Argentijn Pedro dal Vegas, die zelf zijn zinnen heeft gezet op de welgestelde Evelyne.

Uiteindelijk verplaatst het hele gezelschap zich naar Argentinië waar de strijd verder wordt gestreden met uiteraard een happy end voor (bijna) iedereen. Kortom, een operette vol intriges en humor, omlijst met prachtige muziek. Bekende nummers uit deze operette zijn de csárdás “Die Julischka uit Budapest”,  de tango “Am Rio Negro” en “In dir hab’ich mein Glück” gefunden. De muzikale leiding is in handen van Miroslav Dimitrov en de regie Jaap Dijkhuis.  

De voorstellingen zijn op zaterdag 8 oktober a.s. om 20.00 uur en zondag 9 oktober om 14.00 uur in Theater De Muze aan het Wantveld 2 in Noordwijk. Kaarten zijn ad € 22,00 verkrijgbaar aan de kassa van het theater – telefoon 071 3646226 of via demuze.nl.

Voor meer informatie zie: www.mozaiek-operette.nl of bezoek de facebookpagina Operettevereniging Mozaiek.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.