Datum: 22-03-2023 - 19:26
23
sep
'22
Thuisbus is gestart in Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Thuisbus is gestart in Noordwijk.

Vanmiddag is bij het Rederijksplein de Thuisbus officieel in gebruik genomen. De Thuisbus is een mobiele ontmoetingsplek voor ouderen in de eigen wijk. Een soort pop-up terras. Op verschillende middagen van 14:30 tot 16:30 uur staan we in verschillende wijken binnen Noordwijk. Om de week op dezelfde vaste plek. Een keer in de 14-dagen op donderdag gaan we naar 1 van de omliggende dorpen; Noordwijkerhout of De Zilk….

We rollen de luifel uit, zetten stoelen en tafels voor de bus en de gezelligheid kan beginnen. Lekker dichtbij huis, gezellig een bakje koffie/thee drinken met leeftijdsgenoten uit de buurt. Er kan ook een potje rummikub of jeu de boule gespeeld worden. Opgeven is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Iedereen is van harte welkom om te komen buurten en zo lang te blijven als u wilt. 15 min, 30 min of 2 uur. Alles is goed!

Met de Thuisbus willen we eenzaamheid onder ouderen verminderen en contacten in eigen wijk bevorderen. Door dichtbij de mensen te staan, hen actief te benaderen en een gezellige nostalgische plek te creëren, maken we het laagdrempelig en uitnodigend om te komen buurten bij de bus.

Dirk Noordwijk sponsort de Thuisbus door de artikelen te leveren die nodig zijn om koffie en thee te kunnen aanbieden aan de bezoekers. 

Klik hier voor meer informatie over de Thuisbus.

Foto’s: Wendy Weijers Blik Op Noordwijk

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.