Datum: 06-06-2023 - 12:19

01
okt
'22
Astronaut Matthias Maurer krijgt tegel op de ‘Walk of Space’.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON Wendy Weijers en Flashlight Fotografie

Astronaut Matthias Maurer krijgt tegel op de ‘Walk of Space’.

Vanmiddag heeft ESA Astronaut Matthias Maurer samen met wethouder Roberto ter Hark, in samenwerking met Torben Hendriksen (directeur ESA ESTEC) en Barbara Hoppel (directeur Space Expo) een nieuwe tegel onthult in de ‘Walk of Space’ op de Koningin Wilhelmina Boulevard. ESA Astronaut Matthias Maurer is toegevoegd aan het illustere rijtje astronauten die reeds een tegel hebben gekregen….

Matthias Josef Maurer is een Duitse astronaut, zijn eerste ruimtevlucht was SpaceX Crew-3 en vond plaats op 11 november 2021. Hij verbleef 6 maanden in de ruimte en kwam op 6 mei 2022 terug op aarde. Hiermee werd hij de 600e persoon in de ruimte.

Met speeches van wethouder ter Hark, Torben Hendriksen en Matthias zelf werd de opening ingeluid in een hotel langs de boulevard. Daarna begaven de genodigden zich naar de boulevard waar de officiële handeling werd verricht met het onthullen van de tegel en het onthullen van het informatiebord. 

Met elke tegel die wordt toegevoegd aan de ‘Walk of Space’ laat Noordwijk zien dat de ruimtevaart in veel verschillende opzichten belangrijk is voor Noordwijk en Nederland. 

Er liggen nu in totaal 14 tegels op de ‘Walk of Space’. 

Sinds 2013 wordt er op de Koningin Wilhelmina Boulevard van Noordwijk gewerkt aan een Walk of Space. De eerste tegel was die met de afdruk van de astronautenlaars van Wubbo Ockels. Inmiddels liggen er dertien tegels met hand- en voetafdrukken van beroemde astronauten. En ook dit jaar en de komende jaren volgen er weer nieuwe astronauten. In Noordwijk kun je dus letterlijk in de voetsporen van je favoriete astronaut treden. De hand- of voetafdrukken van de astronauten die er al liggen zijn:

Wubbo Ockels
André Kuipers
Lodewijk van den Berg
Ed Mitchell
Frank de Winne
Paolo Nespoli
Alexander Gerst
Claudie Haigneré
Dirk Frimout
Oleg Kononenko
Samantha Cristoforetti
Rusty Schweickart
Walt Cunningham

De Walk op Space is een gezamenlijk initiatief van ESA ESTEC, Space Expo, Noordwijk Marketing en de gemeente Noordwijk.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.