Datum: 22-03-2023 - 19:19
01
okt
'22
Noordwijk kindercultuurmaand van start.
Geschreven door Noordwijk Marketing
Foto's PR

Noordwijk kindercultuurmaand van start.

Vrijdag 30 september heeft wethouder Roberto ter Hark het startsein gegeven voor de tweede editie van de Noordwijk kindercultuurmaand, die vanaf vandaag 1 oktober officieel ingaat. Na het succes van vorig jaar zijn er ook dit jaar de hele maand oktober heel veel leuke extra activiteiten voor kinderen bij de musea en culturele instellingen in de gemeente Noordwijk….

Het startsein vond plaats op het schoolplein van de Regenboogschool in Noordwijkerhout onder begeleiding van DC Dance, die met de kinderen van de Regenboogschool een feestelijke openingsdans uitvoerde.

Kindercultuurcampagne 
De campagne ‘Ga je mee op reis’ is ontwikkeld door de gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing 
met als doel kinderen uit de gemeente Noordwijk en de regio kennis te laten maken met het culturele aanbod in Noordwijk en Noordwijkerhout en het aantal bezoekers te verhogen. De musea, culturele instellingen en verenigingen zijn enthousiast aangehaakt met veel leuke activiteiten en extra’s, zoals workshops en de mogelijkheid om kennis te maken met culturele verenigingen.

Plattegrond 
Voor de kindercultuurcampagne worden diverse middelen ingezet, echt op de kinderen gericht. Zij 
worden uitgenodigd cultuur te gaan beleven en dat samen te ondernemen met hun ouders, grootouders of met wie ze willen. De basis is een prachtige plattegrond met daarop de musea en culturele instellingen aansprekend in beeld gebracht. Elk kind dat een van deze bezoekt, ontvangt daar een sticker. Met 4 stickers op de plattegrond kunnen de kinderen naar VVV Noordwijkerhout of VVV Noordwijk om daar een verrassing op te halen.

De Noordwijk kindercultuurmaand wordt onder de aandacht gebracht via A0 borden in Noordwijk en Noordwijkerhout, op de scholen en met een leuk filmpje op social media. De vernieuwde plattegrond is vanaf volgende week verkrijgbaar bij VVV Noordwijk en VVV Noordwijkerhout. Meer informatie over de verschillende activiteiten tijdens de Noordwijk kindercultuurmaand zijn te vinden op www.noordwijk.info/uitagenda.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.