Datum: 27-09-2023 - 23:48
11
okt
'22
Museum NoVaTo verwerft schilderij Leo van den Ende, schilderijen ook te zien bij Galerie ArtBoutique.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Museum NoVaTo verwerft schilderij Leo van den Ende, schilderijen ook te zien bij Galerie ArtBoutique.

Onlangs vond de overhandiging plaats van het schilderij ‘Zicht op Noordwijkerhout‘ van kunstschilder Leo van den Ende aan de stichting Noordwijkerhout van Toen (NoVaTo). Een mijlpaal voor Van den Ende, want NoVaTo is het tiende museum dat een schilderij in de permanente collectie heeft opgenomen….

Diverse musea uit Nederland, België en de USA gingen NoVaTo voor. Een terechte erkenning voor deze meesterlijke impressionist waarvan schilderijen inmiddels deel uit maken van prive-collecties van liefhebbers van over de hele wereld.

Van den Ende, bekend van Panorama Tulipland en vele andere kleurrijke schilderijen van de Bollenstreek, kwam zijn werk persoonlijk overhandigen. Na een boeiende rondleiding door het museum nam de voorzitter van NoVaTo, Abe Bader, het schilderij in ontvangst. 

Witte Kerkje
De inmiddels 83-jarige Van den Ende schilderde dit doek grotendeels in het Witte Kerkje tijdens het Montmartre Festival in 2012. Op het schilderij zijn onder andere de Witte Kerk en het gemeentehuis te zien. Het schilderij kon geen betere bestemming vinden dan in dit museum.

Door een schenking is het NoVaTo gelukt om dit prachtige schilderij aan te kopen. Het krijgt een vaste plek in de collectie van het museum en kan voortaan in het echt bekeken worden. NoVaTo wil ook graag andere schilderijen van Noordwijkerhout van zijn hand aankopen ten behoeve van het museum. Belangstellenden die hier aan willen bijdragen wordt verzocht contact op te nemen met de secretaris via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schilderijen kijken

Galerie ArtBoutique is al een aantal jaren exclusief vertegenwoordiger van de schilderijen van Leo van den Ende. Met regelmaat worden er schilderijen uit de collectie verkocht aan liefhebbers van zijn impressionistische schilderkunsten.

Het actuele aanbod van zijn schilderijen is op de website te zien via www.leovandenende.nl

Liefhebbers van zijn schilderijen kunnen deze op afspraak in het echt in de galerie bekijken.

Galerie ArtBoutique
Hogeweg 55  
Noordwijk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-21 52 40 57

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.