14
okt
'22
Burgemeester Verkleij ondertekent met betrokken partijen convenant Keurmerk Veilig Ondernemen.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON Wendy Weijers

Burgemeester Verkleij ondertekent met betrokken partijen convenant Keurmerk Veilig Ondernemen.

Samenwerken aan schone, hele en veilige winkelgebieden. Veilig laden en lossen en weg met foutparkeerders, onkruid op stoep en muur en losse stroomdraden. Verbeterpunten die winkeliers, pandeigenaren, politie, brandweer en gemeente Noordwijk samen oppakken. Voor een schoon, heel en veilig winkelgebied waar je voor je plezier komt winkelen….

Keurmerk Veilig Ondernemen 
De afspraken over samenwerking komen in een convenant te staan. De gezamenlijke inspanningen moeten leiden tot het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen. Het initiatief voor het KVO ligt bij de ondernemers. Zij krijgen ondersteuning door het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).  

Noordwijkerhout en De Zilk
De samenwerkende ondernemers rondom de Witte Kerk in Noordwijkerhout hebben het Keurmerk Veilig Ondernemen al. Voor De Zilk is het anders. De bedrijvigheid is beperkt en verspreid. Hier is een keurmerk niet aan de orde en heeft de Fixi-app een belangrijke functie. Via deze app kunnen bewoners misstanden melden.  

Op de foto boven: Ondernemer Nico Ouwehand, Politiechef Peter Koot, ondernemer Stefan Haasbroek en Lilian Weber & Dick Peter van de brandweer. Onder: Mark van Zanten van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en burgemeester Wendy Verkleij.