Datum: 31-05-2023 - 19:15
18
okt
'22
(Update: video) Verdwaald en verstrikt geraakt damhert gered in Voorhout en naar de Noordwijkse duinen terug gebracht.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON Wendy Weijers

(Update: video) Verdwaald en verstrikt geraakt damhert gered in Voorhout en naar de Noordwijkse duinen terug gebracht.

In een weiland langs de Bollendreef in Voorhout is vanmorgen een damhert in de problemen geraakt. Het dier, komende vanuit de duinen in Noordwijk, was vanwege de bronstijd hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een vrouwtje. Deze dacht hij te vinden in Voorhout. In een weiland kwam het damhert in moeilijkheden…

doordat hij met zijn gewei verstrikt raakte in schrikdraad. Na over meerdere sloten te hebben gesprongen kon het dier geen kant meer op.

De brandweer van Voorhout en Staatsbosbeheer kwamen ter plaatse op de Bollendreef. Daar werd het damhert, nadat hij te water raakte, gevangen. Vervolgens werd hij de kant opgetild en verlost van het schrikdraad. Na overleg werd besloten om het damhert vast te maken op een ladder en hem met een pickup naar de Noordwijkse duinen terug te brengen.

De brandweer reed mee ter assistentie om het damhert vrij te laten. Uiteindelijk werd het damhert op Duindamseslag vrijgelaten en kon hij, zonder verwondingen, weer verder op zoek naar een vrouwtje. 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.