Datum: 08-06-2023 - 06:08

13
nov
'22
Lions Boks Gala haalt fantastisch bedrag op voor nieuwe boothuis KNRM Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Lions Boks Gala haalt fantastisch bedrag op voor nieuwe boothuis KNRM Noordwijk.

Zaterdagavond 12 november vond in een kolkende Pickézaal van Grand Hotel Huis ter Duin het 8e Lions Boks Gala plaats. De opbrengst van het Boksgala wordt aangewend voor de bouw van het nieuwe boothuis voor het KNRM-reddingstation in Noordwijk, en meer specifiek het bemanningsverblijf en de zogenaamde pakkendroogruimte. Het bemanningsverblijf is het hart van het boothuis; de plek waar de bemanningsleden elkaar na acties en oefeningen ontmoeten….

Voor social talk, maar evenzogoed voor een serieuze debriefing of zelfs traumaverwerking. Het bemanningsverblijf zal worden vernoemd naar oud schipper van de KNRM Jo van de Lippe. 

De avond werd geopend door oud bokser Arnold Vanderlyde, die het publiek opzweepte en de boksers heeft bijgestaan met inspirerende trainingssessies. 

Edward Zwitser van KNRM Scheveningen nam later op de avond plaats in de ring en kreeg de zaal muisstil van zijn verhalen, waarom de KNRM zo belangrijk is. Het verhaal van de surfers die omkwamen in de schuimgolven en het kleine meisje dat 7 meter naar beneden viel op de blokken zal voor altijd in het geheugen van de gasten blijven. Ook voor hun is het bemanningenverblijf een belangrijke plek, en dat geeft maar weer de noodzaak aan om KNRM Noordwijk ook een prachtig bemanningenverblijf te geven.

De gasten werden niet alleen verwend met vier rondes boksen, een fantastisch vier-gangen diner met bijpassende wijnen werd tussen de rondes geserveerd. De brigade van Huis ter Duin zorgde er voor dat alles vlekkeloos verliep, het ontbrak de gasten aan niets. De lotenverkopers deden hun uiterste best om nog meer loten te verkopen, en veilingmeester JP Nijmeijer schudde de portemonnees nog eens extra leeg met het veilen van bijzondere kavels, zoals een diner in Restaurant Latour, Flight simulatorsessie en een helikoptervlucht met lunch. 

Aan het einde van de avond kon dan het bedrag bekend gemaakt worden van de totale opbrengst van het Lions Boks Gala 2022. Er staat €182.500 op de cheque maar het op het laatste moment kwam er nog wat geld bij en is de opbrengst €184.500, een fantastisch bedrag waarmee het nieuwe boothuis een heel stuk dichterbij komt. 

Jo van der Lippe (87) mocht de cheque in ontvangst nemen. Jo van der Lippe is met zijn rondvaartboot ‘Albatros’ bekend in binnen en buitenland. Menig inwoner en bezoeker van Noordwijk heeft kunnen genieten van een tochtje op zee. Helaas is na bijna 60 jaar een einde gekomen aan deze traditie. Jo kocht de ‘Albatros’ in 1963 en in datzelfde jaar trad hij in dienst bij de KNZHRM op de reddingboot Kurt Carlsen. In 1984 werd Jo schipper tot de ingebruikname van de nieuwe reddingboot ‘Valentijn’ in 1990. Hij is betrokken geweest bij 43 acties met 28 reddingen en 193 oefeningen. Naast deze cijfers spreekt de persoon tot de verbeelding. Hij is een man van de zee in hart en nieren en stond altijd klaar om iemand in nood te helpen op zee. Niet alleen met de reddingboot, maar ook met zijn ‘Albatros’ heeft hij mensen uit zee gered. Dat Jo in 2014 de Zilveren Erespeld van de gemeente Noordwijk in ontvangst mocht nemen voor alles wat hij voor Noordwijk heeft betekend, was meer dan terecht. Nu ook de naam van Jo van der Lippe verbonden blijft aan het nieuwe boothuis van de KNRM, zal menig Noordwijker en KNRM’er terug blijven denken aan deze iconische held.

Na het officiële gedeelte was het tijd om de voetjes van de vloer te laten gaan bij de after-party met DJ Wiebe de Vries. Tot in de kleine uurtjes werd er nog volop gedanst en na genoten van een heerlijke avond vol spanning en sensatie. 

Foto’s/video: Wendy Weijers 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.