Datum: 25-09-2023 - 08:28
17
nov
'22
10 politiekids geïnstalleerd in de gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Wendy Weijers en Flashlight Fotografie

10 politiekids geïnstalleerd in de gemeente Noordwijk.

Woensdagmiddag 16 november zijn 10 politiekids geïnstalleerd door burgemeester Wendy Verkleij in het bijzijn van de wijkagenten Ilse en Stefan, die het project grotendeels draaien….

Uit groep 6/7/8 van de Regenboogschool uit Noordwijkerhout zijn 10 politiekids aangesteld. Het project draait erom dat kinderen worden ingeschakeld bij voorlichting over de geldende regels in hun woonomgeving. De aanpak is dat kinderen volwassenen aanspreken op de regels vanuit hun eigen belang en vanuit hun eigen beleving. Rondom de Regenboogschool is de verkeerssituatie een lastig aan te pakken probleem. Daarom werd gekozen voor politiekids vanuit de Regenboogschool.

Er worden acties rondom de school georganiseerd waarbij de kinderen begeleid worden door een politiesurveillant of een agent en door een ouder. Er worden dan flyers uitgedeeld die mede samengesteld wordt door de politiekids. 

De aangemelde politiekids hebben een uitleg gekregen over het idee van politiekids en een aantal regels, zoals politiekids helpen elkaar en pesten niet. Daarnaast krijgen ze een training en instructie over het aanspreken van volwassenen. Bij een actie dragen de kinderen hun pet, en een hesje waar ‘politiekids’ op staat. Als ze iemand aanspreken vertellen ze waar de actie over gaat, geven uitleg waarom iets belangrijk is en geven een flyer. Na afloop van een actie is er altijd een nagesprek over hoe alles verlopen is. 

Kamila, Sam, Timo, Jonne, Marciano, Isabel, Wiktor, Zaira, Kaya en Nagham hebben vanmiddag beloofd aan de burgemeester dat ze een goede politiekid zullen zijn, dat ze op elkaar vertrouwen, het goede voorbeeld geven en niet pesten. Daarna kregen ze allemaal een politiekids-pet en een hesje uitgereikt. 

Op de groepsfoto staan alle kinderen, burgemeester Wendy Verkleij, wijkagenten Ilse van Dun en Stefan van der Niet, Jeugdboa Ria van Dijk, jongerenwerker Arnout Remmelwaal en meester Joran. 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.