Datum: 23-03-2023 - 15:31
21
nov
'22
De finalisten van Maestro zijn bekend!
Geschreven door Harpe Davids
Foto's Blik op Noordwijk

De finalisten van Maestro zijn bekend!

In een afgeladen Duinpan in De Zilk vond zaterdag de halve finale van de Maestrowedstrijd plaats. Helaas ontbrak één van de kandidaten, Louky Crama, vanwege coronabesmetting. Ook mede-presenator Sjaak van de Berg moest op dezelfde reden afzeggen. Maar Ard Zandbergen klaarde de presentatieklus in zijn eentje op uitstekende wijze….

Het thema van deze avond was filmmuziek. Harp-voorzitter Bas van der Tang merkte geestig op dat dat goed gekozen was, uitgerekend op de dag van de filmmuziek. Eerst speelde het orkest van de Harp drie inleidende muziekstukken, onder wisselende leiding van de dirigenten Sjaak Verloop en Paul Martens. Daarnamoesten de vijf overgebleven Maestro’s op de bok. Dat waren achtereenvolgens Philip Akerboom, Jaap Meiland, Linda Versteege, Jan Aartman en Willy Heemskerk.

De juryleden Herma van Piekeren, Ria Vink en Hendrik Jan Lindhout waren vol lof over de geweldige progressie die alle gelegenheidsdirigenten lieten zien. Dat werd aan het eind door juryvoorzitter Herma van Piekeren nog eens nadrukkelijk herhaald. Maar er moesten hoe dan ook twee kandidaten afvallen.

Terwijl de Harp het prachtige Moment for Morricone speelde (een eerbetoon aan de in 2020 overleden legendarische Maestro Ennio Morricone) kwam de jury tot het niet zo gemakkelijke oordeel welke drie Maestro’s op 14 januari 2023 in de Tijdelijke De Schelft in Noordwijkerhout mogen strijden om de zo fel begeerde Gouden Harp. Dat zijn Willy Heemskerk, Jan Aartman en Jaap Meiland.

Let op de aankondiging te zijner tijd wanneer de kaarten voor de Grande Finale zijn af te halen. Ook dan geldt weer: op is op!

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.