Datum: 22-03-2023 - 20:33
21
nov
'22
Een betere plek maken van de wereld dan het nu is. Grand Hotel Huis ter Duin doet daar aan mee. 
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Een betere plek maken van de wereld dan het nu is. Grand Hotel Huis ter Duin doet daar aan mee. 

Sustainability, een Engels woord voor duurzaamheid, maar met die simpele vertaling kom je er niet. Laat het woord ‘duurzaamheid’ maar los, noem het gewoon ‘een betere plek maken van de wereld dan het nu is’. Grand Hotel Huis ter Duin doet daar aan mee. Al enige jaren werkt Huis ter Duin samen met It Must Be Now. Een platform opgericht om green washing* tegen te gaan…

en de luxere hotels en resorts een duurzaamheidsplatform te bieden. 

It Must Be NOW lanceerde vanmiddag tijdens een lunch het klimaatpositief programma en Award voor de hospitality. It Must Be NOW heeft een missie: de hospitality industrie zo ver krijgen dat ze haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid drastisch verhogen en sneller klimaatpositief worden. Daartoe wordt deze maand het NOW Climate Positive Program & Award* gelanceerd, waarbij hotels en resorts tot wel 10 jaar lang toegang wordt geboden tot een volledig bekostigd en geïntegreerd duurzaamheidsprogramma.

Op de site van It Must Be Now heeft Grand Hotel Huis ter Duin een eigen pagina waarop alle activiteiten te vinden zijn die het hotel doet om van de wereld een betere plek te maken. Hier zijn ook alle resultaten te bekijken die het hotel behaald heeft zodat de gasten een eerlijk beeld hebben hoe het hotel presteert. Ook is via deze pagina de mogelijkheid om rechtstreeks te boeken zonder dat er commissiekosten in rekening worden gebracht bij de klant door een externe partij zodat niks in de weg staat om een duurzame keuze te maken. 

Als icoon aan de Nederlandse  kust heeft Grand Hotel Huis ter Duin een maatschappelijke voorbeeld functie. Eveneens vindt de familie Noorlander, net als binnen het familiebedrijf, het belangrijk de volgende generaties iets mooiers achter te laten. Daarom heeft Grand Hotel Huis ter Duin sinds 2017 de doelstelling om de beste service en het mooiste product te combineren met maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen.

Via deze link kunt u lezen wat Grand Hotel Huis ter Duin allemaal doet aan duurzaam ondernemen.

It Must Be NOW is op Earth Day 22 April 2017 gelanceerd als spoedeisend antwoord op de globale uitdaging van de klimaatverandering en de erkenning dat de toerisme industrie een leidende rol dient te spelen.

It Must Be NOW adviseert en faciliteert bedrijven, scholen en organisaties in het toerisme die sustainability combineren met transparantie en daarvoor verantwoording durven afleggen. Daarbij is het ondersteunen van de Sustainable Development Goals (GDS) van de Verenigde Naties en Klimaat positief zijn (oftewel Carbon negatief) in plaats van Net Zero het uitgangspunt.

It Must Be NOW wil een verandering in houding en gedrag bereiken en heeft daarvoor de NOW Force for Good Alliance gelanceerd. Hiermee legt men een fundament voor bedrijven om bakens in de hospitality industrie te zijn. Bakens als het gaat om het nemen van verantwoordelijkheid en het leveren van een positieve bijdrage aan de impact op omgeving en gemeenschap.

It Must be NOW is een initiatief van Onno en Alexa Poortier. Onno heeft zijn sporen verdiend in de internationale luxe hotellerie als onder andere board member van Peninsula Hotels en is momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur van de Sandoz Foundation Hotels (oa Beau Rivage Palace in Lausanne), lid van de Advisory Board van Preferred Hotels & Resorts en is Board Director van The Alpina Gstaad. 

Naast de leden van EHMA (European Hotel Managers Association) Nederland en Las Hotellas (Vereniging van vrouwelijke General Managers van Hotels) waren er ook vertegenwoordigers van (hospitality) pers en hotelscholen uitgenodigd.

* Green washing: iets lijkt mooier dan het is. Bijvoorbeeld een kledingstuk kopen die gemaakt is van 100% natuurlijke materialen maar dat het geproduceerd is in een land waar ongetwijfeld kinderarbeid aan te pas is gekomen en nog moet worden getransporteerd, dan kan je je afvragen hoe duurzaam het is.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.