Datum: 25-09-2023 - 09:21
24
nov
'22
Kringloopwinkel Noordwijk/Noordwijkerhout reikt cheque uit aan Kerstpakkettenactie Diaconieën van Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Kringloopwinkel Noordwijk/Noordwijkerhout reikt cheque uit aan Kerstpakkettenactie Diaconieën van Noordwijk.

Donderdagmorgen 24 november hebben de gezamenlijke kerken van Noordwijk uit handen van Stichting Kringloopwinkel Noordwijk/Noordwijkerhout een prachtige cheque ontvangen. De stichting ondersteunt eind dit jaar de kerstpakkettenactie van de gezamenlijke kerken met een bedrag van €3000,00. De stichting steunt elk jaar diverse lokale goede doelen, waarbij zij het liefst de meest behoeftigen van de gemeenschap willen steunen….

In het verleden werden bijvoorbeeld de Noordwijkse Voedselbank, duo-fietsmaatjes, Vluchtelingenwerk, Munnekeweij, Het Windkrachthuis, het dierenasiel en diverse muziekverenigingen ondersteund. Dit jaar ontvangen of ontvingen Friends United (nieuwe pakken), seniorenactiviteiten van de Kaninefaaten (€1500,00) en de Zonnebloem Noordwijkerhout (€250,00) een mooie bijdrage.

De Stichting Kringloop Noordwijk/Noordwijkerhout is in 2012 opgericht. Doel van de stichting is het doen hergebruiken van goederen en materialen, het geven van voorlichting en het scheppen van zinvol werk. De stichting tracht haar doel te verwezenlijken o.a. door het inzamelen, repareren en verkopen van goederen en materialen via hun Kringloopwinkels. Ook zorgen zij voor het leeghalen van huizen, die bezemschoon worden opgeleverd. Er werken ongeveer 70 vrijwilligers. Wie nog een plezierige en nuttige werkomgeving zoekt, of wil terugkeren op de arbeidsmarkt kan zeker bij de Kringloopwinkels terecht.

De kerstpakkettenactie van de gezamenlijke kerken in Noordwijk is een jaarlijks terugkerende activiteit. Er is een blijvende behoefte aan extra aandacht voor veel plaatsgenoten. Al jaren is sprake van een groeiend aantal aanmeldingen voor een kerstpakket of kerstattentie. Niet alleen mensen die getroffen zijn door financiële problemen, maar ook mensen die andere vormen van tegenslag hebben (gehad) in hun persoonlijk leven, kunnen aangemeld worden voor een kerstpakket of kerstattentie. Er is een beschikking over namen en adressen die aangeleverd worden van plaatselijke diaconieën, zorginstellingen, ouderenorganisaties, maatschappelijke instellingen, pastores, artsen en andere vertrouwenspersonen uit de Noordwijkse gemeenschap.

De aangeboden cheque van de Kringloopwinkel wordt gebruikt om aanvullingen aan te schaffen waaraan een tekort is. Uiteraard kunt u zelf ook een steentje bijdrage door het afstaan van (een deel van) uw eigen kerstpakket of het doneren van een financiële bijdrage. De cheque werd aangenomen door Leo Salman, Johan Oosting en Paul de Vreede uit handen van Ed de Ridder en medewerkers van Kringloop Noordwijk.

Als u iets aan te bieden heeft laat het dan weten aan de organisatie. U kunt uw artikelen persoonlijk komen afleveren bij:

Parochiecentrum Maria ter Zee, Nieuwe Zeeweg 75 en parochiecentrum St. Jeroen, Van Limburgstirumstraat 24, van woensdag 14 t/m vrijdag 16 december en maandag 19 december tussen 10.00-12.00 uur.

Buiten deze tijden en dagen kunt u ook bij de Familie Oosting op Zilverschoon 3 terecht.

Financiële bijdragen zijn van harte welkom op:

rekeningnummer NL11 INGB 00078725326 t.n.v. Katholieke Diaconie Noordwijk en

rekeningnummer NL60 RABO 0346811708 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Noordwijk, onder vermelding van ‘Kerstpakkettenactie’.

Op deze manier helpt u mee om wat licht te brengen in het leven van mensen voor wie juist de decembermaand een donkere periode is.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.