Datum: 31-01-2023 - 07:49
25
nov
'22
Brandweer Noordwijk neemt gloednieuwe ladderwagen in ontvangst.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Brandweer Noordwijk neemt gloednieuwe ladderwagen in ontvangst.

Brandweer Noordwijk heeft vrijdagmiddag 25 november bij de kazerne een gloednieuwe ladderwagen in ontvangst genomen. Na 22 jaar trouwe dienst van de vorige ladderwagen was het de hoogste tijd voor vernieuwing. De oude ladderwagen verliet de kazerne op het moment dat de nieuwe ladderwagen aankwam. Het was direct van plaats ruilen in de kazerne. De oude ladderwagen is meteen weggebracht naar een opslag….

en daarmee is de nieuwe ladderwagen meteen inzetbaar indien dat noodzakelijk is. De sleutels werden door Lilian Weber, directeur risico- en crisisbeheersing van de VRHM, officieel uitgereikt. Burgemeester Wendy Verkleij was ook aanwezig bij de feestelijke ingebruikname.

Uiteraard werd de nieuwe ladderwagen gedemonstreerd en kregen genodigden en belangstellende alle uitleg over de nieuwe wagen. Met heel wat nieuwe handige snufjes en een aanpassing aan de ladder (deze ladder met een maximale lengte van 32 meter heeft een knik waardoor men makkelijker bij incidenten kan komen, bv over een dak heen of bij het afhijsen van patiënten) is deze ladderwagen een hele mooie welkome toevoeging aan het voertuigenpark van brandweer Noordwijk.

Foto’s/video: Wendy Weijers Blik Op Noordwijk en Flashlight Fotografie.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.