Datum: 31-01-2023 - 07:06
26
nov
'22
NZLokaal vindt OZB verlaging een slecht idee.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

NZLokaal vindt OZB verlaging een slecht idee.

NZLokaal: Waarom de ozb verlagen een slecht idee is? In de brief Belastingen Bollenstreek  staat volledig en helder omschreven waarom en hoeveel inkomsten de gemeente mis zou lopen op de precariobelasting die is vervallen in 2022….

Een deel van het verlies van deze bron van inkomsten is opgevangen door de gemeente zelf, en over het andere deel is de onroerendezaakbelasting gestegen met 21,6%. Maar onder aan de streep zijn ongeveer 70% van alle huishoudens er in 2022 40 euro of meer op vooruit gegaan. Maar hier hoor je de partijen niet meer over.

Nu nog eens de komende 3 jaar € 3.350.000 weggeven door de OZB te verlagen, vinden wij niet redelijk daar hiervan alleen de woningeigenaren profiteren.

Wanneer je het bedrag van € 3.350.000 gelijkelijk zou verdelen over alle huishoudens dan worden niet alleen de rijkere huizenbezitters bevoordeeld.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.