Datum: 31-01-2023 - 09:11
28
nov
'22
Studenten TIO nemen voor een week hotel in Noordwijk over.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Studenten TIO nemen voor een week hotel in Noordwijk over.

De eerstejaars HBO en tweedejaars MBO studenten hotel- en eventmanagement van TIO (Toerisme Informatie Organisatie) hebben de StayoKay in Noordwijk voor een week overgenomen. 56 studenten van drie vestigingen (Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam) gaan het hotel runnen met alles wat daarbij komt kijken….

Gisteravond zijn alle studenten en hun docenten aangekomen en blijven intern de hele week. Er is een rooster gemaakt wie wanneer de bar runt, het eten kookt, de gasten ontvangt bij de balie, housekeeping doet en het management vervuld. Er worden evenementen georganiseerd, vanavond is er bijvoorbeeld karaoke, en er komt nog een diner dansant aan. Maar ook sport en spel hoort bij de organisatie.

Er komen uiteraard ook gasten, in principe zijn dat allemaal bekenden van de studenten, maar ook mystery guests checken in om te beoordelen hoe alles eruit ziet, hoe alles geregeld is en of alles op orde is. Naast de eigen beoordelingen zijn daar punten mee te verdienen.

Er is een onderlinge competitie met de vestigingen van Arnhem, Apeldoorn en Haarlem. 

Burgemeester Wendy Verkleij is vanmiddag op bezoek geweest en mocht de openingshandeling verrichten. Zij vertelde de studenten over het mooie Noordwijk, hoe vroeger de inwoners hun kamers al verhuurden aan voornamelijk Duitse toeristen en over de bijzondere Kuuroordstatus. Maar de burgemeester benadrukte vooral dat er voldoende plek was voor de studenten om na het afstuderen een baan in het toerisme te vinden in Noordwijk.

 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.