Datum: 02-10-2023 - 13:23
30
nov
'22
Vierde kookclinic Fine Dining Club weer zeer geslaagd in Groot Hoogwaak.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Wendy Weijers

Vierde kookclinic Fine Dining Club weer zeer geslaagd in Groot Hoogwaak.

Maandag werden de voorbereidingen al in gang gezet door Chef-kok Bob Withuis en zijn team. Alles werd tot in de puntjes verzorgd om maar liefst 58 gasten een vier-gangen diner voor te schotelen dinsdagavond 29 november. Het was de vierde kookclinic van dit jaar. Het initiatief komt van Jan Rolloos, woonachtig in Groot Hoogwaak. In de coronatijd, toen alles op slot zat en er niemand Groot Hoogwaak in of uit mocht, zag Jan veel contactarmoede. Het startsein voor hem…

om een kookclubje te beginnen in zijn eigen appartement. Hij kookte zelf, 8 personen schoven aan. 

Na de coronatijd werden er clinics georganiseerd en was de Fine Dining Club geboren. Er werden vrienden, kennissen en bewoners uitgenodigd, en dankzij sponsoring is de eigen bijdrage voor iedereen op te brengen. 

Dit doet Jan niet alleen maar samen met Pieter Luining, Yvonne Coebergh en Bianca van der Meij-Ockenhuijzen en *Peer van Zanten*.

Enthousiast vertelt Jan Rolloos over de Fine Dining Club. Na de coronaperikelen wilde hij een nieuwe vorm geven aan zijn kookactiviteiten. En dat is gelukt met de Fine Dining Club, er is meer belangstelling dan dat er stoelen beschikbaar zijn. En dat zonder reclame te maken. Het doel is ook om bewoners van Groot Hoogwaak en inwoners van Noordwijk met elkaar te verbinden en er een heel gezellige avond van te maken. En dat is gisteravond weer gelukt. In een bomvol Grand Café was het erg gezellig met muziek van Troubadour Piet, pianiste Gerrie en toneelspel van Toneelgroep Raponsel.

31 vrijwilligers zorgden ervoor dat alles vlekkeloos verliep, de gerechten snel en vakkundig werden uitgeserveerd en de glazen werden gevuld. Zelfs de kleinzoon van Jan was over uit Zeeland om te assisteren.

Er werd ook nog aan de Noordwijkse kinderen gedacht die weinig te besteden hebben met sinterklaas. Er werd geld ingezameld waar pepernoten van worden gekocht die via de voedselbank naar de betreffende kinderen gaat. 

Alle vrijwilligers ontvingen ook nog een attentie voor hun belangeloze inzet, ze gingen met een chocoladeletter naar huis. 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.