Datum: 23-03-2023 - 15:58
03
dec
'22
Kerstconcert Harmoniekapel Crescendo
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Kerstconcert Harmoniekapel Crescendo

Op zondagmiddag 18 december vindt het traditionele kerstconcert van Harmoniekapel Crescendo plaats in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk Binnen. Het concert begint om 15.30 uur en de toegang is gratis.,,,

Na een onderbreking van twee jaar kan eindelijk de draad weer worden opgepakt. En hoe! Voor dit concert heeft Crescendo de samenwerking gezocht met dameskoor Lila uit Noordwijk en zangeres Ariënne Groenewoud.

Dameskoor Lila is in 2007 opgericht en bestaat op dit moment uit ongeveer 30 dames. Het repertoire bestaat vooral uit Engelstalige evergreens, ballads en swingende jazz- en popsongs. Hoewel het koor oorspronkelijk is opgezet als een gezelligheidsvereniging waar het zingen “slechts” de verbindende factor was, heeft de groep zich inmiddels ontwikkeld tot een volwaardig koor met een onderhoudend repertoire. Het koor staat vanaf de oprichting onder leiding van Annick van Gennip.

De in Noordwijk geboren Ariënne Groenewoud is voor Crescendo geen onbekende. In haar jeugd is zij zelfs lid geweest van deze muziekvereniging. Ze speelde daar klarinet. Inmiddels is zij verhuisd naar Groningen, maar ze komt nog maar wat graag naar haar geboorteplaats om de Noordwijkers te laten genieten van haar zangkunsten.

En uiteraard zal het B-orkest van Crescendo weer zorgen voor een stabiele basis voor het concert. Het orkest staat garant voor een perfecte combinatie van muzikaliteit en enthousiasme. Ook de blokfluitleerlingen van Crescendo zullen van zich laten horen. Het programma is dan ook zeer gevarieerd en biedt voor elk wat wils. Het concert wordt gegeven in de Oude Jeroenskerk en begint om 15.30 uur.

De deur is open vanaf 14.45 uur en de toegang is gratis.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.