Datum: 28-09-2023 - 04:08
09
dec
'22
Tentoonstelling ‘Toonder Studio’s’ geopend in MoCA.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Flashlight Fotografie

Tentoonstelling ‘Toonder Studio’s’ geopend in MoCA.

Vanmiddag is in het MoCA (Museum of Comic Art) de nieuwste tentoonstelling geopend, de Toonder Studio’s. De opening werd verricht door Irwin Toonder en Milou Toonder, nazaten van Marten Toonder….

De Toonder Studio’s, 80 jaar geleden opgericht door Marten Toonder, was een bedrijf dat strips, (teken)films en reclame-uitingen produceerde tussen 1942 en 2010. De tentoonstelling gaat over de stripafdeling van de Studio’s, met extra aandacht voor het maakproces van de strips.

De bekendste door de Studio’s gemaakte strip is waarschijnlijk de Tom Poes-strip zoals hij in de Donald Duck stond. Vele tekenaars en schrijvers bedachten en maakten stripreeksen zoals Panda, Kappie en Koning Hollewijn.

Er worden meer dan 200 originele tekeningen getoond van veel bekende striptekenaars, waarvan de meeste nog nooit als origineel te zien zijn geweest.

Vanaf 10 december 2022 tot en met 21 mei 2023 is de tentoonstelling te bezoeken, bestel hier je tickets.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.