Datum: 23-03-2023 - 16:28
01
jan
'23
Bewoners woonlocatie Mossenest nemen Nieuwjaarsduik in zwembad op hun dakterras. (foto's)
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Bewoners woonlocatie Mossenest nemen Nieuwjaarsduik in zwembad op hun dakterras. (foto's)

Na twee jaar van het door corona niet doorgaan van de traditionele nieuwjaarsduiken op 1 januari, kan men in het nieuwe jaar van 2023 gelukkig wel weer het koude water in. Met een bijna voorjaarstemperatuur van minstens 12 graden en met een lekker zonnetje, was het om 12.00 uur eigenlijk heel goed toeven op het dakterras van de bewoners van woonlocatie Philadelphia Zorg op de Campus in Noordwijkerhout....

De bewoners van woonlocatie Mossenest hielden als eerste in de gemeente Noordwijk (later volgt de Nieuwjaarsduik in de Noordzee) hun eigen Nieuwjaarsduik in een met een beetje koud water gevuld opblaaszwembad. De buitentemperatuur viel dus gelukkig wel mee voor de dappere bewoners, maar ja je wordt natuurlijk toch wel nat. Dit gaf ook de nodige hilariteit bij de bewoners en begeleiding en werd er ook met water gegooid naar elkaar.

Nadat iedereen inclusief begeleiding in het water was ondergedompeld, werd er snel afgedroogd om daarna te genieten van een welverdiende kop erwtensoep met worst. 

Begeleiding Nelleke en Margot willen hierbij nog graag de mensen bedanken die, na een oproep op Facebook, een echte Unox-muts hebben geschonken. Unox kon daar zelf helaas niet aan voldoen en met de oproep waren er toch de traditionele mutsen voor de 8 aanwezige bewoners Daan, Lucas, Marjet, Annet, Linda, Kim, Laura en Tim. 

Het wordt trouwens wel een spannend jaar voor de bewoners en begeleiding van de Campus. In mei hopen ze te verhuizen naar een grotere locatie van woningen in de nieuwbouwwijk van Voorhout. Op dit moment wonen er 14 bewoners op de woonlocatie Mossenest in Noordwijkerhout, in Voorhout worden dat er straks 32 en de woonlocatie krijgt daar de naam De Lelie. 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.