Datum: 23-03-2023 - 16:26
02
jan
'23
Nieuwjaarsgala Noordwijk 2023. Wie wordt dé Noordwijker van het Jaar?
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Nieuwjaarsgala Noordwijk 2023. Wie wordt dé Noordwijker van het Jaar?

Na drie jaar gaan de voetjes weer van de vloer tijdens het Nieuwjaarsgala Noordwijk. Op vrijdag 6 januari opent Huis ter Duin haar deuren voor hét feest voor en door Noordwijkers. En traditiegetrouw wordt tijdens het sponsordiner voorafgaand aan het gala de Noordwijker van het Jaar verkozen….

Wie mag het stokje overnemen van de langstzittende Noordwijker van het Jaar Ronald Heruer? In 2020 werd hij verkozen, maar helaas gooide corona roet in het eten en kon hij zijn titel niet zo uitdragen als hij graag had gewild. Ronald: ‘De meeste evenementen waar je acte de presence mag geven, zoals het Bloemencorso, gingen vanwege de lockdowns en strenge maatregelen niet door. Toch ben en blijf ik trots dat ik de titel heb mogen dragen en zelfs drie jaar lang!’

Genomineerden
Nu is het dan zover en wordt op vrijdag 6 januari de opvolger bekend gemaakt. Uit de vele inzendingen hebben de sponsoren onder voorzitterschap van burgemeester Wendy Verkleij de top 3 verkozen. De genomineerden zijn:

Peter le Clerq. Werkzaam bij de Spar Supermarkt van 's Heerenloo en bezorgt met een golfkarretje boodschappen bij de paviljoens. Ook vindt hij het leuk om mensen met minder verstandelijke vermogens te begeleiden in hun werk. In zijn vrije tijd is hij vrijwilliger bij 's Heerenloo en speelt daar piano in de kerkdiensten.

Sjaan van Kekeren. Eigenlijk door haar hele leven heen actief in Noordwijk vooral in musea en bij de klederdrachtgroep. Een groot deel deed zij dit samen met haar helaas overleden echtgenoot Eli van Kekeren. Recent heeft ze diverse graven schoongemaakt en worden er graven gerestaureerd.

Koen Marijt. Een zeer enthousiaste jonge historicus die met zijn prachtige initiatieven zoals de dag van de Noordwijkse geschiedenis, Koen van toen, en een prachtige film over Noordwijk in de 2e Wereldoorlog en nog veel meer, Noordwijk en haar geschiedenis op de kaart zet.

Ronald: ‘Het wordt spannend! Maar ik weet hoe leuk het is om de titel te mogen dragen!’ De nieuwe Noordwijker van het Jaar wordt bekend gemaakt door burgemeester Wendy Verkleij en Frans van der Veen, organisator van het Nieuwjaarsgala.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.