Datum: 21-03-2023 - 14:22
14
jan
'23
Winnaar van Maestro 2022-2023 is Jan Aartman! Update: foto’s + video
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Winnaar van Maestro 2022-2023 is Jan Aartman! Update: foto’s + video

Op zaterdag 14 januari was de finale van Maestro 2022-2023. Het was de spannende ontknoping van een eerlijke muzikale strijd om de felbegeerde titel ‘Maestro van Noordwijk 2022 - 2023’. De kandidaten die om die titel streden waren Willy Heemskerk, Jan Aartman en Jaap Meiland….

Maar ook de deelnemers die onderweg uit de race waren gevallen hebben nog één keer de bok beklommen.

Jan Aartman, Jaap Meiland en Els Geerlings uit Noordwijkerhout, Linda Versteege en Louky Crama uit Noordwijk en Philip Akerboom, Toon van Tol en Willy Heemskerk uit De Zilk mochten hun kunsten nog een keer vertonen. Stephan Stokkermans was helaas verhinderd. Met de Radetzkymars, gespeeld door het orkest van De Harpe Davids onder leiding van Sjaak Verloop, lieten alle afgevallen dirigenten aan het publiek zien wat zij nog in hun mars hadden.

Om de beurt mochten zij nog een keertje het orkest dirigeren, elke 30 seconden moesten zij hun plaats af staan aan de volgende dirigent.

De drie finalisten dirigeerden twee muziekstukken, waarvan één reeds in een eerdere editie was uitgevoerd, en een totaal nieuw stuk om de moeilijkheidsgraad wat op te voeren. 

Ard Zandbergen en Sjaak van den Berg hebben met een vlotte presentatie het avondvullende programma aan elkaar gepraat. Het leerlingenorkest liet ook van zich horen met een aantal partijen.

Maar er kan er maar eentje de winnaar zijn en dat werd besloten door de jury, bestaande uit Ria Vink, Herma van Piekeren en Hendrik Jan Lindhout. Zij hadden de moeilijke taak om uit de fantastische dirigenten de winnaar te kiezen.

De winnaar, Jan Aartman, ontving de Maestro Award uit handen van de voorzitter van De Harpe Davids, Bas van der Tang. 

Ook deze tweede editie van Maestro was een groot succes! Dank aan al die mensen die met veel inzet dit evenement tot stand hebben gebracht. Dank aan de sponsoren, dank aan het publiek, maar vooral: dank aan de kandidaten!

 Videobeelden: Flashlight Fotografie

 

 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.