Datum: 25-09-2023 - 09:49
17
jan
'23
Postduivenvereniging Steeds Sneller viert 100-jarig bestaan met receptie.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Postduivenvereniging Steeds Sneller viert 100-jarig bestaan met receptie.

In september 1922 is de Noordwijkse postduivenvereniging Steeds Sneller opgericht door een aantal enthousiaste duivenmelkers. In 1923 kreeg deze vereniging aansluiting bij de Nederlandsche bond van postduivenhouders en bestaat nu dus officieel 100 jaar. Tijdens de eerste duivenvluchten gingen de duiven nog niet over de grens maar een aantal jaren later werden de duiven al met de trein naar België en Frankrijk gebracht…

om vanuit daar de wedstrijden te kunnen vliegen.

In de jaren die volgden werd club steeds groter en vooral na de oorlog werd de duivensport steeds populairder. Inmiddels is de duivensport toegevoegd aan de lijst van cultureel erfgoed, wat wil zeggen dat het een waardevol geachte Nederlandse traditie is. Qua aantal leden is de duivensport nu al jaren flink op zijn retour.

Op het hoogtepunt waren er bijna 100 leden en was het een flinke logistieke operatie om alle duiven op tijd in te korven. Maar ook hier slaat de vergrijzing toe, evengoed zijn er in Noordwijk nog steeds een 10 tal liefhebbers die regelmatig duiven inkorven. Gezelligheid staat voorop en als daarbij ook af en toe een vroege duif geklokt wordt is het helemaal mooi.

Vanwege ons 100 jarig bestaan zullen we dit jaar wat extra activiteiten organiseren en we willen via deze weg dan ook graag alle oud-leden en belangstellenden uitnodigen voor onze receptie welke zaterdag 28 januari a.s. van 14.00 uur tot 17.00 uur gehouden zal worden in ons clubgebouw in de Daniel Noteboomstraat 5a.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.