Datum: 22-03-2023 - 13:50
30
jan
'23
Nieuwe geldautomaat in Noordwijk aan Zee.
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's Redactie BON

Nieuwe geldautomaat in Noordwijk aan Zee.

Na het verdwijnen van geldautomaten bij de bankkantoren is er behoefte aan een extra voorziening voor het opnemen en afstorten van contant geld in Noordwijk aan Zee. De komst ervan wordt nu snel geregeld. Maandag 30 januari 2023 hebben gemeente Noordwijk en de firma Geldmaat een overeenkomst ondertekend voor het plaatsen van een nieuwe geldpinautomaat met afstortmogelijkheid in Noordwijk aan Zee….

De automaat komt op de hoek van de parkeerplaats Palaceplein/De Grent. Het is een nuttige voorziening voor inwoners, ondernemers en toeristen. Aan alle veiligheidsaspecten is gedacht. Zo is de nieuwe automaat tussen 23.00 en 7.00 uur buiten dienst.

Na het verdwijnen van de geldautomaten bij de bankkantoren is er behoefte ontstaan aan een extra locatie in Noordwijk aan Zee voor het opnemen en afstorten van contant geld. Gemeente en ondernemers hebben het onderwerp regelmatig besproken in hun overleggen. De wens een extra automaat te plaatsen werd opgenomen in de Retail en Horecavisie. De komst ervan is eveneens een speerpunt uit het coalitieprogramma. 

Maandag 30 januari 2023 werd de komst bezegeld. Wethouder Roberto ter Hark van gemeente Noordwijk verrichtte de officiële handeling in bijzijn van Jordy Jak, acquisiteur van Geldmaat. De voorbereidingen en de procedures zijn direct na de ondertekening gestart. 

Inwoners en ondernemers hebben straks een extra voorziening bij de hand voor het opnemen of afstorten van geld. De locatie voor opnemen en storten bij de Bruna aan de Hoofdstraat blijft beschikbaar, even als de drie andere locaties in Noordwijk. 

Wethouder Roberto ter Hark lichtte het belang van de automaat voor toeristen nog extra toe: “Veel van onze buitenlandse bezoekers maken nog steeds gebruik van contant geld. De pinbox die geplaatst wordt, is voor toeristen goed herkenbaar en makkelijk vindbaar.”
 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.