Datum: 22-03-2023 - 14:19
01
feb
'23
Alle parkeerautomaten worden vervangen in Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Alle parkeerautomaten worden vervangen in Noordwijk.

De gemeente Noordwijk vervangt de komende weken alle parkeerautomaten. De oude automaten waren ‘op’ en aan vervanging toe. Na een Europese aanbesteding heeft de gemeente gekozen voor het bedrijf Taxameter Centrale. Dat bedrijf levert de nieuwe parkeerautomaten. De kosten voor vervanging worden betaald vanuit het vervangingsbudget....

Binnen de gemeente Noordwijk wordt daarmee de stap gezet naar digitaal parkeren, ook wel kenteken-parkeren genoemd. Dit maakt het printen van een parkeerkaartje overbodig bij de parkeerautomaat. Ook kan binnenkort worden betaald met alle bestaande parkeer-apps

Om de stap naar digitaal parkeren te kunnen maken, worden in februari alle parkeerautomaten in Noordwijk vervangen. Ook krijgen zij een ander nummer. De werkzaamheden geven nagenoeg geen hinder. Daar waar nodig heeft de gemeente de buurt met een brief over de werkzaamheden geïnformeerd.

Handhaving gaat in de toekomst plaatsvinden door middel van een scanvoertuig. Momenteel loopt hiervoor een Europese aanbesteding. Deze procedure verwacht de gemeente in februari 2023 af te kunnen ronden. 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.