Datum: 22-03-2023 - 14:16
07
feb
'23
Noordwijk heeft een eigen Thee, eerste kopje is gezet in Huis ter Duin.
Geschreven door Noordwijk Marketing
Foto's Flashlight Fotografie

Noordwijk heeft een eigen Thee, eerste kopje is gezet in Huis ter Duin.

Vanmiddag heeft burgemeester Wendy Verkleij het eerste kopje Noordwijk Thee mogen proeven in Grand Hotel Huis ter Duin. De Noordwijk Thee is een blend op basis van hoofdzakelijk Noordwijkse kruiden, handgeplukt en handgeteeld door Boom & Kruid, Moon’s farm, NoordWijde en Streekmuseum Veldzicht, samengesteld door theesommelier Kiona Malinka. De ontwikkeling van de Noordwijk Thee is een samenwerking van Noordwijk Marketing met een aantal ondernemers, de KHN, NOV en de gemeente vanuit de gezonde en energieke regio....

Noordwijk Thee
De Noordwijk Thee bestaat uit citroenkruid, goudsbloem, munt, verveine, citroenmelisse, dropplant, kamille, salie, venkel, hysop en malva. Alle hoofdzakelijk afkomstig uit Noordwijk, aangevuld met verveine uit Frankrijk, omdat afgelopen jaar de oogstopbrengst nog niet voldoende was. Deze aanvulling uit Frankrijk kan een volgende oogst worden afgebouwd naar een steeds groter Noordwijk-aandeel. Quirine Kamphuisen, directeur-bestuurder van Noordwijk Marketing: ‘Het past in een gezonde leefstijl waar we bewust leven en het past bij Noordwijk heilzame badplaats waar we leven met de seizoenen en zoveel mogelijk genieten van lokale producten. Hoe mooi is dat.’

Iedereen mag proeven
De smaak van de Noordwijk Thee laat zich het beste omschrijven als een combinatie van frisse tonen, kruidigheid, een florale toon en een hint van munt en drop. Heel toegankelijk en ook nog eens mooi om te zien, omdat de blend grofgesneden is waardoor de kruiden nog goed waarneembaar zijn. Hoog tijd om het zelf te ervaren. Vanaf volgende week is iedereen welkom in VVV Noordwijk en VVV Noordwijkerhout om een kopje Noordwijk Thee te komen proeven. In de VVV’s is de Noordwijk Thee ook verkrijgbaar. Zo kun je ook thuis genieten van de blend uit Noordwijk voor Noordwijk. Heerlijk om op te warmen met een dampende kop thee, maar net zo lekker als verfrissende ijsthee.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.