Datum: 22-03-2023 - 14:56
08
feb
'23
Roboticateam, de ‘Scrapyard-Warriors’ van Northgo College, plaatst zich voor Benelux-finale First Tech Challenge.
Geschreven door Northgo College
Foto's Northgo College

Roboticateam, de ‘Scrapyard-Warriors’ van Northgo College, plaatst zich voor Benelux-finale First Tech Challenge.

Het Northgo FTC-team strijdt op 11 februari a.s.  in de Benelux-finale van de First Tech Challenge. Het roboticateam, de ‘Scrapyard-Warriors’, heeft zich na twee landelijke leaguemeets gekwalificeerd voor de grote eindstrijd, die wordt gehouden in het Sint Lucas in  Eindhoven....

Deelnemende teams kunnen bij dit kampioenschap een ticket voor de wereldkampioenschappen in Amerika verdienen. Er zijn twee tickets te winnen en daarnaast nog verschillende awards. Op 11 februari doen er 29 teams mee.

First Tech Challenge (FTC) is een internationale competitie tussen middelbare scholieren. In de Benelux deden in totaal ruim 60 teams mee. Het doel van de competitie verandert elk jaar, maar het principe is hetzelfde: bouw een robot en win! Dit seizoen is het doel om cones op te pakken en op strategische plekken van verschillende hoogtes neer te zetten.

Het Northgo team bestaat uit zes leden: Daniël van der Poel, Lieke Ravensbergen, Arie Mooijekind, Gilles Schippers en Hondzik Tzvarukova. De begeleiders van het team zijn oud-leerling Boaz van der Vijver en docent Anke Ouwehand. Het team heeft de robot uiteraard zelf ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd, 

De finale zal via een livestream te volgen zijn.

Op het Northgo College zijn er voor leerlingen volop mogelijkheden om mee te doen aan robotica. Dat begint al vanaf de brugklas waar leerlingen kunnen deelnemen aan de First Lego League.First LEGO League (FLL) is een internationaal programma voor kinderen tussen de 9 en 16 jaar, bedoeld om hen te interesseren voor wetenschap, technologie, techniek en wiskunde. Teams van kinderen werken samen om een echte wetenschappelijke uitdaging te onderzoeken en een LEGO-gebaseerde oplossing te creëren, die ze vervolgens in een competitie presenteren aan een jury op lokaal, regionaal en nationaal niveau. 

In de bovenbouw gaan de leerlingen door naar het FTC-programma waar ze echte robots leren bouwen en bedienen. 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.