Datum: 22-03-2023 - 14:28
08
feb
'23
Wethouder installeert eerste nieuwe parkeerautomaat in Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Flashlight Fotografie

Wethouder installeert eerste nieuwe parkeerautomaat in Noordwijk.

Het vervangen van alle parkeerautomaten is gestart. Afgelopen maandag zijn de eerste al vervangen, tot en met 17 februari worden alle parkeerautomaten vervangen. Met de komst van de nieuwe parkeerautomaten zet Noordwijk de stap naar digitaal parkeren, ook wel kenteken-parkeren genoemd....

Er is geen parkeerticket achter de ruit meer nodig. De nieuwe automaten krijgen nieuwe nummers. Vanmorgen heeft wethouder Theo Alkemade de nieuwe automaat op de Koningin Astrid Boulevard in gebruik genomen.

Eerder werd al een verlengde parkeertijd in de toeristische gebieden ingevoerd. Vanaf 1 januari 2023 geldt de aangepaste parkeerverordening. Van 1 april tot 1 oktober 2023 geldt in de toeristische gebieden een verlengde betaald parkeren tijd, van 9.00 tot 23.00 uur.

Belangrijk voor parkeerplekzoekers: tijdens de werkzaamheden geldt nog steeds een betaalplicht. Betalen kan via de parkeerautomaat in de buurt.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.