Datum: 22-03-2023 - 14:11
16
mrt
'23
Museum Engelandvaarders viert 7,5 jarig jubileum met gratis toegang op 18 maart.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Museum Engelandvaarders viert 7,5 jarig jubileum met gratis toegang op 18 maart.

Museum Engelandvaarders bestaat 7,5 jaar en nodigt iedereen uit om het museum gratis te bezoeken op 18 maart. Om deze dag extra speciaal te maken zijn inhoudelijke experts, Sierk Plantinga en Victor Laurentius, aanwezig om al jouw vragen die met het museum te maken hebben te beantwoorden. Altijd al meer willen weten over het museum, de Tweede Wereldoorlog of Engelandvaarders? De experts hebben het antwoord!...

Museum Engelandvaarders leert ons alles over de moedige mannen en vrouwen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog aansloten bij de geallieerde strijdkrachten om te strijden tegen de vijand. 

Tijdens deze dag vertellen Sierk en Victor over de verschillende objecten binnen het museum, beantwoorden zij inhoudelijke vragen en geven zij antwoord op vragen als ‘Welke rol hebben de Engelandvaarders gespeeld in de vrijheid die we vandaag de dag kennen?’ en ‘Waarom zijn er zo weinig Engelandvaarders over de Noordzee gegaan?’. Het bezoek aan het museum is deze dag gratis en kan tijdens de reguliere openingstijden tussen 10:30 uur en 16:30 uur. 

Ook voor kinderen organiseert Museum Engelandvaarders deze dag leuke activiteiten om het 7,5-jarig bestaan samen te vieren. Zo kunnen zij onder andere een interactieve game spelen en een medaille winnen. Door zo slim mogelijk keuzes te maken, keuzes die de echte Engelandvaarders ook moesten maken, kunnen zij ontsnappen uit het bezette Nederland en zich aansluiten bij het verzet vanuit Engeland.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.