Datum: 02-10-2023 - 13:40
15
mrt
'23
Cursus Start2Bike bij ToerFietsClub Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Cursus Start2Bike bij ToerFietsClub Noordwijk.

ToerFietsClub (TFC) Noordwijk organiseert samen met de wielersportbond NTFU de cursus Start2Bike. Een fietsclinic voor de beginnende racefietser maar ook als je een tijdje niet op de fiets hebt gezeten en je conditie wilt opbouwen of als je het leuk vindt in clubverband op de racefiets een toertocht te maken....

Bij Start2Bike wordt in 4 trainingen niet alleen de basistechnieken uitgelegd zoals remmen, schakelen, bochten rijden, klimmen en dalen, maar is er ook aandacht voor het veilig rijden in een groep met de bijbehorende cues en staat het fietsonderhoud inclusief banden wisselen op het programma.

Na Start2Bike stap je met een zekerder gevoel op de racefiets, heb je je conditie verbeterd, geleerd hoe je in een groep fietst, ben je klaar om een tocht van 50 km te volbrengen en heb je nieuwe fietsvrienden gemaakt.

*Startdatum: zondag 26 maart.

*Vervolgtrainingen: 2 april,16 april, 23 april                       

*Tijd: 9:00 uur tot ongeveer 12:00 uur

*Locatie: Lageweg 6  in Noordwijk (SJC sportcomplex)

*Kosten: 37,50 euro voor 4 trainingen

*Leeftijd: vanaf 18 jaar

*Wat neem je mee: racefiets (technisch in orde), helm (verplicht) bidon met water.

Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in op www.start2bike.nl

Start2Bike is een initiatief van wielersportbond NTFU, de NederlandseToer Fiets Unie. Alle trainers van Start2Bike hebben een speciale opleiding gevolgd.

Mocht je nog vragen hebben dan kan je altijd bellen naar: Anita Hoppenbrouwer:06-51647566  Mark Breugem:06-22398000 Hendrina Witteveen:06-37310524

Of bezoek eens de website www.tfcnoordwijk.nl.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.