Datum: 22-03-2023 - 13:14
16
mrt
'23
Lezing 19 maart in Museum Veldzicht: ‘Geschiedenis van het bloembollenonderzoek in Nederland’.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Lezing 19 maart in Museum Veldzicht: ‘Geschiedenis van het bloembollenonderzoek in Nederland’.

Op zondag 19 maart geeft Peter Vink een lezing over de geschiedenis van het bloembollenonderzoek in Nederland. In de 2e helft van de 19e eeuw nam de vraag naar bloembollen steeds meer toe. Waar voorheen in en rondom Haarlem voldoende ruimte was voor de teelt van bloembollen was dit met het toenemen van de vraag niet meer mogelijk. Daarom breidde de bloembollenteelt zich geleidelijk uit naar de huidige Duin- en Bollenstreek....

Daar waren de woeste duingronden door zandafgraving geschikt gemaakt voor het telen van bolgewassen. Met de uitbreiding van de bollenteelt- en handel namen ook de vragen toe over allerlei teelttechnische zaken en ziekteproblemen. Er ontstond grote behoefte aan onderzoek naar bloembollen.

Peter Vink is oud-onderzoeker diagnostiek bij het voormalige Laboratorium voor Bloembollenonderzoek en later Wageningen Universiteit & Research in Lisse.

Tijd: 14.00 uur in de Bollenschuur

Kosten: € 7,50 inclusief koffie of thee, GON leden € 5,00 inclusief koffie of thee. Pinnen kan.

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-42204546

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.