20
mrt
'23
Auke-Florian Hiemstra bij de Bieb over Perronpapegaaien & Krekelcriminelen.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Auke-Florian Hiemstra bij de Bieb over Perronpapegaaien & Krekelcriminelen.

Bioloog, schrijver en tv-persoonlijkheid Auke-Florian Hiemstra neemt je op dinsdag 21 maartvan 19.30-20.30 uur bij de Bibliotheek Noordwijk mee op safari in de stad. Want daar is veel meer natuur te vinden dan je denkt! Ontmoet spreeuwen die treinen laten vertrekken, een meeuw die boodschappen doet, vissen die hun eigen deurbel hebben en nog veel meer....

Voor veel dieren is de stad een 'all you can eat'-restaurant, zolang ze maar uitkijken met oversteken... En wist je dat sommige planten en dieren zich zo goed hebben aangepast aan het stadsleven, dat je het zelfs evolutie kunt noemen? Na deze lezing zal je nooit meer op dezelfde manier door de stad lopen!

In een tijd van klimaatverandering, het uitsterven van soorten en het plasticprobleem concludeerde Auke-Florian dat de wetenschap hem nodig heeft en promoveert hij bij Naturalis in Leiden. Hij vertelt graag over zijn onderzoek, het plasticprobleem en de natuur in het algemeen en doet dat in columns, met een kinderboek, op de radio, de tv én op een podium.

Kaarten kosten €10,00 voor leden en €12,50 voor niet-leden en zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl.