Datum: 02-10-2023 - 13:20
15
mrt
'23
Mooie verhalen in het Koetshuis op Landgoed Calorama.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Barteld de Jong

Mooie verhalen in het Koetshuis op Landgoed Calorama.

Stichting Calorama-Everwijn-Taets van Amerongen organiseert op zaterdag 25 maart, in samenwerking met Stichting Monument & Verhaal, een middag met mooie verhalen in het koetshuis op Landgoed Calorama....

Hollands Buiten
Verspreid over het eeuwenoude binnenduinlandschap langs de Hollandse kustlijn liggen tientallen kastelen, landgoederen en buitenplaatsen, samen bekend onder de naam Hollands Buiten. Over deze plekken zijn bijzondere verhalen te vertellen: verhalen van vroeger én van nu. In het project ‘Verhalen van Hollands Buiten’ verzamelt en maakt Stichting Monument & Verhaal verhalen voor een aantal van deze bijzondere plekken. Speciaal voor Landgoed Calorama zijn twee verhalen opgetekend om iedereen op een andere manier te laten kennismaken met deze parel in de Landgoederenzone. Deze verhalen worden op zaterdagmiddag 25 maart live verteld.

Kruiden en rozen
In het verhaal ‘Het rook nergens zo lekker als thuis’ vertelt verhalenverteller Janneke Tanja over de kweek van rozen en kruiden op Calorama in Noordwijk. In die tijd was rozenwater uit Noordwijk beroemd tot ver over de grenzen.

De rozen, die zijn nog steeds te vinden in de tuin van Calorama, maar verder is er sindsdien heel veel veranderd, zéker sinds de laatste eigenaar en bewoner, baron Henk, het landgoed in een stichting onderbracht. Over hoe Hendrik Maximiliaan baron Taets van Amerongen van Renswoude op Calorama leefde en hoe hij over de toekomst van het landgoed dacht, weten Sicco, Marnix en huishoudkundige Margriet veel mooie verhalen te vertellen.

De verhalenmiddag in het Koetshuis van Calorama, Gooweg 33 in Noordwijk, begint om 14:00 uur, inloop vanaf 13:30u. 
Parkeren op parkeerterrein v.m. Zilveren Kruis aan de Gooweg (hoek N444 Van Berckelweg/Van de Mortelstraat).

Entree kost € 7,50 (incl. kopje koffie/thee). 
Tickets zijn online verkrijgbaar via: http://tickets.calorama.nl

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.