Datum: 25-09-2023 - 09:52
20
mrt
'23
Dodehoekcursus voor basisschoolleerlingen gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Dodehoekcursus voor basisschoolleerlingen gemeente Noordwijk.

De dode hoek is een berucht begrip. Kinderen leren om te gaan met gevaarlijke verkeerssituaties vindt de gemeente Noordwijk belangrijk en ze werken op dat punt nauw samen met Veilig Verkeer Nederland. Ook dit jaar is er de dodehoekcursus. De lokale afdeling Veilig Verkeer Nederland organiseert deze cursus voor leerlingen van groepen 7/8 van de basisscholen. Scholen konden zelf kiezen of ze daaraan willen meedoen....

Ook de taalschool heeft aan de cursus mee gedaan.

Vandaag waren de Noordwijkse scholen aan de beurt op het parkeerterrein aan de Duinwetering. Een vrachtwagen kon natuurlijk niet ontbreken bij deze belangrijke les. Achterin de vrachtwagen was een video ruimte ingericht waar de kinderen uitleg kregen over de dode hoek. Er werden ook vragen gesteld aan de kinderen. Het volgende groepje kreeg buiten de vrachtwagen uitleg over de gevaren, en het derde groepje nam plaats in de vrachtwagencabine bij de chauffeur waar ze zelf konden zien wat een chauffeur wel en niet ziet. En zo werd er gerouleerd. 

Een zeer waardevolle les, met hopelijk als resultaat dat jonge fietsers beter opletten in het verkeer, en met name met vrachtwagens. 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.