Datum: 31-05-2023 - 19:09
21
mrt
'23
Crowdfunding Museum of Comic Art: Help bij het realiseren van de nieuwe tentoonstelling "Beestenboel".
Geschreven door MoCA
Foto's MoCA

Crowdfunding Museum of Comic Art: Help bij het realiseren van de nieuwe tentoonstelling "Beestenboel".

Het Noordwijkse Museum of Comic Art (geopend in 2020) is het enige museum in Nederland dat volledig gewijd is aan het tonen van originele striptekeningen uit de Westerse wereld. Een unieke plek voor liefhebbers en verzamelaars van Comic Art....

Beestenboel 
Voor de komende, geplande tentoonstelling met als titel ‘Beestenboel’, brengt het MoCA originele tekeningen van de recalcitrante ‘Fritz the Cat’ getekend door de wereldberoemde Amerikaan Robert Crumb. Maar bijv. ook de Nederlandse Henrieke Goorhuis, Wil Raymakers en Hein de Kort krijgen een podium.
De beoogde openingsdatum is begin juni 2023.

Vermenselijkte dieren
De sluwe vos, de sterke beer of de bange wezel: we vergelijken mensen graag met dieren om bepaalde kwaliteiten of eigenschappen aan te geven. Antropoformisme is een mooi woord voor het juist weer vermenselijken van dieren die menselijke eigenschappen en emoties tonen. Misschien is de graphic novel ‘Maus’ van de Amerikaan Art Spiegelman wel het meest bekend en indrukwekkendst. In dit autobiografische verhaal over de Holocaust worden joden als muizen en Duitsers als katten voorgesteld.

Tentoonstelling en catalogus
In ‘Beestenboel’ wil het MoCA met meer dan 70 originele tekeningen zowel dieren met als zonder jasje tonen. Ofwel dieren levend in hun natuurlijke habitat maar ook worstelend in de grote stad. Bij de tentoonstelling wordt een fraai geïllustreerde catalogus uitgegeven.

Wij hebben jullie hulp nodig 
Het MoCA draait volledig op vrijwilligers en krijgt geen structurele subsidie. Daarom is jullie hulp hard nodig om de tentoonstelling Beestenboel op te zetten en daar hoort natuurlijk ook een fraaie catalogus bij.

Wat krijgen jullie van ons 
Het MoCA zou het MoCA niet zijn als wij geen ludieke Tegenprestaties o.a. in de vorm van 'Collectors Items' voor jullie in petto hebben.

Wat dacht je van een gesigneerde, unieke prent van de welbekende striptekenaar Gerrit de Jager of een exclusieve rondleiding in het MoCA met aansluitend een overnachting in het vijfsterren Grand Hotel Huis ter Duin op nog geen 5 minuten loopafstand!

Maar er zijn nog meer bijzondere items & acties. Kijk snel op de Tegenprestatie die jou het meeste aanspreekt en help zo mee aan het realiseren van Beestenboel.

ALVAST VEEL DANK EN WE ZIEN JE BINNENKORT GRAAG IN HET MOCA! 

Namens het enthousiaste Stichting-bestuur: John Asselbergs, Arie Korbee, Peter Zuidhoek en alle gewaardeerde vrijwilligers.
Samenstellers Beestenboel: Ger Apeldoorn, Bas Schuddeboom.
Film: Jannie van Leeuwen.

Voor meer informatie: 
www.museumofcomicart.nl
Facebook: Museum Of Comic Art Noordwijk
Instagram: museumofcomicart
Youtube: Museum of Comic Art

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.