Datum: 31-05-2023 - 17:44
22
mrt
'23
Eerste editie Biënnale Noordwijk feestelijk geopend.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Eerste editie Biënnale Noordwijk feestelijk geopend.

Op de eerste dag van de lente opende de eerste editie van Biënnale Noordwijk. De expositie met veertien kunstwerken in de openbare ruimte van de gemeente Noordwijk is vanaf nu te bewonderen. Met hun werken reflecteren de twaalf deelnemende kunstenaars op de toekomst van mens en natuur in een veranderend landschap. Ze bieden vergezichten, nodigen uit tot nadenken en nemen je mee in hun visie op de toekomst....

De biënnale Noordwijk loopt t/m 21 augustus van dit jaar en is gratis toegankelijk. 

De twaalf deelnemende kunstenaars zijn Will Beckers, Merijn Bolink, Margriet van Breevoort, Gerard ten Broek, Delphine Courtillot, Maen Florin, Lynne Leegte, Jens Pfeifer, Schscht, Vendel en De Wolf, Henk Visch en Josua Wechsler. Samen presenteren zij veertien zeer verschillende werken - van land art tot een levensechte nieuwe diersoort, van neonbord tot bedachtzame weerspiegeling - rond hetzelfde thema. De titel ‘Transities - kunst op geestrijke gronden’ reflecteert op de grote veranderingen die de wereld doormaakt en de manier waarop mens en natuur hierop kunnen reageren.

Opening
De officiële opening vond plaats op dinsdag 21 maart op het Noordwijkse strand, ter hoogte van Strandpaviljoen de Koele Costa, waar ook één van de kunstwerken te vinden is. De middag startte met speeches van onder andere wethouder Roberto ter Hark. De openingsceremonie vond daarna plaats op het strand in het bijzijn van de kunstenaars, genodigden en belangstellenden.

Audiotour
De kunstwerken zijn verspreid over de vier Noordwijkse dorpskernen. Alle locaties zijn te vinden op de website van Biënnale Noordwijk met een begeleidende audiotour. Deze is vanaf de opening gratis beschikbaar via app izi.Travel en is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits. 

Randprogramma en meer
Aanvullend op de biënnale vindt in Streekmuseum Veldzicht een expositie plaats van lokale kunstenaars. Daarnaast hebben ook elders in Noordwijk een aantal culturele initiatieven aansluiting gezocht bij de biënnale. 

Meer informatie over Biënnale Noordwijk, de deelnemende kunstenaars en flankerend randprogramma is te vinden op www.biennalenoordwijk.nl

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.