Datum: 28-09-2023 - 03:46
02
apr
'23
1 April! (of toch niet??)
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

1 April! (of toch niet??)

Tja, het was te verwachten. Niet iedereen kon de grap waarderen van de fietstunnel onder de nieuwe rotonde bij het Vuurtorenplein. Mede ook door de zeer recente ongevallen op rotondes waar kinderen bij betrokken waren. Maar juist daarom besloot de redactie dit artikel tòch online te zetten. Om er, met een kwinkslag, nogmaals de aandacht erop te vestigen dat het eigenlijk droevig gesteld is met de aangepaste rotondes....

De gemeente heeft recent laten weten dat de rotonde Beeklaan geen aanpassing krijgt (door bijvoorbeeld het plaatsen van lichtjes in het wegdek) om verschillende redenen. Één reden is dat de gemeente vindt dat het de verantwoordelijkheid van de weggebruikers zelf is om goed op te letten in het verkeer. Ja, daar kan je ook wat van vinden, van deze opmerking. Neemt de gemeente nu haar verantwoordelijkheid of niet.

Alles bij elkaar is het een ingewikkeld vraagstuk aan het worden. Zie alleen al maar de vele reacties op Facebook bij Blik Op Noordwijk bij de geplaatste artikelen van de ongevallen. De redactie zal zo vaak als mogelijk is verslag blijven maken van ongevallen op rotondes. Mits die nog gealarmeerd worden omdat er vanaf 1 april een grote wijziging is gekomen in de persalarmering. Tips mogen daarom altijd gemeld worden.

Voor nu wenst de redactie iedereen een fijne zondag en kijk uit in het verkeer. 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.