Datum: 06-06-2023 - 12:28

19
apr
'23
Zingende Zeemeerminnen in Groot Hoogwaak, Fine Dining Club krijgt het voor elkaar. 
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Wendy Weijers en Flashlight Fotografie

Zingende Zeemeerminnen in Groot Hoogwaak, Fine Dining Club krijgt het voor elkaar. 

Alles werd tot in de puntjes verzorgd om maar liefst 50 gasten een driegangen diner voor te schotelen dinsdagavond 18 april. Het was de vijfde kookclinic sinds de start en de eerste van dit jaar. Het initiatief komt van Jan Rolloos, woonachtig in Groot Hoogwaak. In de coronatijd, toen alles op slot zat en er niemand Groot Hoogwaak in of uit mocht, zag Jan veel contactarmoede. Het startsein voor hem…

om een kookclubje te beginnen in zijn eigen appartement. Hij kookte zelf, 8 personen schoven aan. Na de coronatijd werden er clinics georganiseerd en was de Fine Dining Club geboren. Er werden vrienden, kennissen en bewoners uitgenodigd, en dankzij sponsoring is de eigen bijdrage voor iedereen op te brengen. Dit doet Jan niet alleen maar samen met Pieter Luining, Yvonne Coebergh en Bianca van der Meij-Ockenhuijzen en *Peer van Zanten*. 

Enthousiast vertelt Jan Rolloos over de Fine Dining Club. Na de coronaperikelen wilde hij een nieuwe vorm geven aan zijn kookactiviteiten. En dat is gelukt met de Fine Dining Club, er is meer belangstelling dan dat er stoelen beschikbaar zijn. En dat zonder reclame te maken. 

Het doel is ook om bewoners van Groot Hoogwaak en inwoners van Noordwijk met elkaar te verbinden en er een heel gezellige avond van te maken. En dat is dinsdagavond weer gelukt. In een vol Grand Café was het erg gezellig met muziek van Troubadour Pieter, pianiste Gerrie, De Zingende Zeemeerminnen en de Zeekanters uit Noordwijk. Deze avond stond in het teken van Fish and Chips. Een bordje heerlijke Fruits de Mer als voorgerecht, Fish and Chips met salade als hoofdgerecht en als toetje heerlijke roomijs met kersen.

Een groepje vrijwilligers zorgden ervoor dat alles vlekkeloos verliep, de gerechten snel en vakkundig werden uitgeserveerd en de glazen werden gevuld. Zelfs de kleinzoon van Jan was over uit Zeeland om te assisteren. 

Kok Bob van Ingen Schenau uit Oegstgeest is invaller bij Groot Hoogwaak en heeft speciaal voor de avond tijd vrij gemaakt om te koken. Het was wederom een zeer geslaagde avond. 

 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.