Datum: 25-09-2023 - 09:30
18
me
'23
Vogeltje in boom laat grote tak afbreken in Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Wendy Weijers en Flashlight Fotografie

Vogeltje in boom laat grote tak afbreken in Noordwijk.

Een vogeltje heeft er donderdagmiddag 18 mei voor gezorgd dat een grote tak uit een boom brak aan de Koepelweg. De tak hing gevaarlijk aan de boom waardoor de omgeving werd afgezet door de brandweer. De brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatse....

De hangende tak werd door de brandweer weggezaagd. Na het zagen bleek er een vogel in de tak van de boom te zitten. Het beestje bleek al te zijn overleden. Deze had een gat in de tak gemaakt en was daar ingekropen. Doordat de boom op dat punt hol bleek was dat de oorzaak van het spontaan doen afbreken van de grote tak.

Met vastgemaakte touwen heeft de brandweer de tak kunnen 'sturen' bij het afzagen zodat geparkeerde auto's onder de boom niet geraakt werden. De brandweer heeft de tak klein gezaagd en langs de kant gelegd.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.