Datum: 25-09-2023 - 07:44
19
me
'23
Historische lezing over D-day en de slag om Normandië (1944).
Geschreven door Koen Marijt
Foto's Koen Marijt

Historische lezing over D-day en de slag om Normandië (1944).

Op dinsdag 6 juni a.s. geeft Koen Marijt (ook wel bekend als Koen van Toen) een historische lezing over D-day en de slag om Normandië. Dat speciaal deze dag gekozen is voor de lezing is geen toeval: het is dan precies 79 jaar geleden dat de langverwachte geallieerde landing in Noord-Frankrijk plaatsvond. Op D-day landden duizenden geallieerde troepen van verschillende nationaliteiten om het zogenoemde ‘Tweede Front’ te openen....

Naast de aanloop van D-Day, waaronder de grote logistieke planning en historische gebeurtenissen die de basis vormden voor D-Day, wordt tijdens de lezing ook aandacht gegeven aan de daadwerkelijke landingen op de vijf invasiestranden. Als vanouds vindt de lezing plaats bij strandpaviljoen J. van Roon, aan de Koningin Wilhelminaboulevard in Noordwijk (afrit 14). De kosten voor de lezing zijn 10 euro, inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden is wel noodzakelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie: strandpaviljoen J. van Roon

Inloop om 19:15 uur, lezing is van 19:30 tot 21:00 uur

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.