Datum: 02-10-2023 - 09:13
01
jun
'23
Zeilvakantie in Nederland? Dit zijn de opties!
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Zeilvakantie in Nederland? Dit zijn de opties!

Als jij een vakantie in eigen land wilt doorbrengen en van de wind in je haren houdt, dan is een zeilvakantie Nederland iets voor jou. Zeilen op het IJsselmeer, de Waddenzee of een van de vele meren die Nederland rijk is, biedt een prachtige ervaring. In dit artikel bespreken we de verschillende opties voor een zeilvakantie in Nederland....

Zeilen langs de waddeneilanden
Een van de populairste bestemmingen voor een zeilvakantie in Nederland zijn de Waddeneilanden. Zeilvakantie Waddenzee is met de ruige duinen, brede stranden en uitgestrekte natuurgebieden een prachtige locatie om te zeilen. Een van de populairste routes langs de Waddeneilanden is de route van Harlingen naar Terschelling. Deze route voert langs de zandbanken en geulen van de Waddenzee en biedt een prachtig uitzicht op de eilanden. Een andere populaire route langs de Waddeneilanden is de route van Den Helder naar Texel. Deze route voert langs de zandplaten van de Waddenzee en biedt een prachtig uitzicht op de Noordzee. 

Zeilen op het IJsselmeer
Het IJsselmeer is een zoetwatermeer dat is ontstaan na de aanleg van de Afsluitdijk in 1932. Het is een groot meer met een oppervlakte van ruim 1100 km² en biedt daarmee meer dan genoeg water om op te zeilen. Het IJsselmeer staat bekend om zijn uitdagende weersomstandigheden, waardoor het een populaire bestemming is onder ervaren zeilers. De wind kan soms flink aantrekken, waardoor het zeilen op het IJsselmeer een avontuurlijke en uitdagende ervaring is. Onderweg kom je langs verschillende havens en dorpjes, zoals Volendam, Hoorn en Enkhuizen. Deze havens bieden de perfecte gelegenheid om even aan te leggen en te genieten van een hapje en drankje in een gezellig café of restaurant. Naast het zeilen en het bezoeken van havens, kun je ook genieten van de prachtige natuur rondom het IJsselmeer. Het Markermeer, dat aan het IJsselmeer grenst, biedt mooie stranden en ongerepte natuur waar je heerlijk tot rust kunt komen.

Zeilen met een schipper
Zeilen met een schipper is een uitstekende optie voor mensen die niet veel ervaring hebben in het zeilen. Een schipper is een ervaren zeiler die jou en je gezelschap kan helpen tijdens jullie zeilvakantie. Hierdoor kun jij optimaal genieten van je vakantie en hoef je je geen zorgen te maken over het navigeren en zeilen van het schip. Een schipper heeft niet alleen veel kennis van het zeilen zelf, maar ook van de omgeving waarin je vaart. Zo kan een schipper je alles vertellen over de geschiedenis, cultuur en natuur van de streek waar je doorheen vaart. Hierdoor leer je niet alleen zeilen, maar leer je ook meer over je eigen land!

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.