Datum: 26-09-2023 - 18:39
07
jun
'23
Rennen voor Fietsmaatjes! Wederom een Halve Noortukker voor het goede doel.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Rennen voor Fietsmaatjes! Wederom een Halve Noortukker voor het goede doel.

Dit jaar rennen we voor Fietsmaatjes! Fietsmaatjes fietst met mensen die er graag op uit gaan maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Deze mensen worden gekoppeld aan vrijwilligers die net zo graag op de fiets stappen en de gasten kunnen helpen. Samen trekken ze er op uit op een duofiets met elektrische trapondersteuning: een e-bike waarbij je naast elkaar zit dus....

Onze gasten zijn mensen met een beperking in bewegen, horen, zien, balans en cognitie (zoals dementie). Onze vrijwilligers zijn van alle leeftijden, ze houden van fietsen en maken graag contact.

Help jij mee? Het geld wordt o.a. gebruikt voor de onderhoud van de fietsen. Elk bedrag wordt gewaardeerd!

Wat is De Halve Noortukker?
Van oorsprong is de Halve Noortukker ontstaan door een groep vrienden die in de corona periode niet meer konden sporten, waardoor hardlopen een manier was om alsnog in beweging te komen. Al gauw kwam hier een wedstrijdelement in terug en begonnen de vrienden elkaar te overtreffen in afstand. Tot er het idee werd geopperd om deze motivatie in te zetten voor het goede doel. Zodoende zetten we ons - met alle deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers - in voor een lokaal doel in de gemeente Noordwijk.

Na twee edities waar we een prachtig bedrag hebben mogen ophalen voor de Strandrups en voor woonzorgcentrum Jeroen, rennen we dit jaar een halve marathon (21,4 km) om geld op te halen voor Fietsmaatjes. Via de link hieronder kunt u doneren!

https://gofund.me/a1a648ef

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.