Datum: 26-09-2023 - 18:28
07
jun
'23
Mogelijke drugsdumping in toevallig gevonden blauw vat in Noordwijk blijkt onschuldig visvoer.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Wendy Weijers

Mogelijke drugsdumping in toevallig gevonden blauw vat in Noordwijk blijkt onschuldig visvoer.

De brandweer en de politie werden dinsdagavond 6 juni opgeroepen voor een melding van een vreemde lucht op het parkeerterrein van de Pieter Coermanstraat in Noordwijk. De brandweer en de politie namen inderdaad een sterke benzinelucht waar. Brandweerlieden gingen op zoek naar de oorzaak en bij alle schuren werden metingen verricht...

Ook de aangeboden huisvuilcontainers werden onder de loep genomen. Bij het openen van de containers werd er een benzinetank van een scooter aangetroffen. Uiteindelijk haalde de brandweer uit verschillende containers in totaal maar liefst vier scootertanks. Ook werd er door de brandweer een blauw vat aangetroffen.

De brandweer nam geen enkel risico en zette de straat af met oranje gevarenlinten. Iedereen moest afstand nemen en werd gevraagd het parkeerterrein te verlaten. Twee brandweermannen met ademlucht opende het blauwe vat en troffen een poedersubstantie aan. De brandweer ging uit van een drugsdumping.

Vervolgens werd er met de Officier van Dienst en de Adviseur Gevaarlijke Stoffen overlegd wat te doen. Nader speurwerk op de prullenbak (het huisnummer) bespaarde een hoop moeite. De bewoners van wie de afvalbak was, en tevens de meldster van de vreemde lucht, verklaarde dat er in het blauwe vat visvoer zou zitten. Hierop kon het vat als veilig worden beschouwd en kon de afzetting worden opgeheven. 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.