Datum: 26-09-2023 - 18:38
09
jun
'23
Natuurgids Moedertje Groen weer van start met zeelessen voor basisscholen. (foto's De Witte School)
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Natuurgids Moedertje Groen weer van start met zeelessen voor basisscholen. (foto's De Witte School)

De natuurgids Moedertje Groen (Tessa Yanover) organiseert voor het 3e jaar in samenwerking met ARK Rewilding Nederland en energiebedrijf Ørsted, weer een reeks van 12 inspirerende zeelessen voor basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 uit Noordwijk en Noordwijkerhout. De Witte School uit Noordwijk was gisteren en vandaag, vrijdag 9 juni, aan de beurt, om de wondere wereld van de zee in te duiken bij het strand van Noordwijk...

De kinderen gaan tijdens de zeelessen op het strand jutten (meest helaas afval) en met een kornet door de branding, om daarna samen te bekijken en te bespreken wat er gevonden is en welke diertjes ze met het net gevangen hebben.

Tessa vertelt tijdens de zeeles aan de hand van de vragen, van alles over wat zich voordoet en afspeelt in de zee en aan de kust. Zo wordt iedere les anders en geheel afgestemd op wat de kids graag willen weten. Ook de getijden, het weer en het landschap spelen daarbij een belangrijke rol. Deze zeeles was dan ook weer zeer leerzaam, doordat de kinderen enthousiast waren en van alles wilden weten over de zee.

De zeelessen worden georganiseerd in opdracht van en in samenwerking met ARK Rewilding Nederland en energiebedrijf Ørsted, omdat ze bij elk programma ook iets voor de volgende generatie natuurverdedigers willen doen.  Met het Noordzeeprogramma richten ze zich op het opnieuw opgang brengen van natuurlijke processen in de zee, nu vooral op schelpdierriffen gericht. Maar uiteindelijk hopen ze dat er weer een robuust ecosysteem ontstaat dat zichzelf uitbreidt en stabiel wordt doordat er veel soorten in zitten, inclusief kleine en grote roofdieren. En jong geleerd, is oud gedaan.

Op de hoogte blijven van de activiteiten en avonturen van Moedertje Groen en de speciale zeelessen? Kijk op www.moedertjegroen.nl en volg haar ook op Facebook.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.